Uranostinden og Slingsbytinden, turleder TOT (14.08.2020)

Written by Firing (Live Firing Solheim) GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 9h 01min
Distance 16.7km
Vertical meters 1,073m
GPS
Ascents Slingsbytinden (2,028m) 14.08.2020 08:36
Uranostinden (2,157m) 14.08.2020 08:36
Visits of other PBEs Koldedalsvatnet p-lomme (1,200m) 14.08.2020 08:37

Lokkemiddelet til årets Jotunheimen 2000m med AKTIV, Tønsberg og omegn turistforening, var Falketinden. Lenge var det usikkert om det i det hele tatt ble tur, pga korona. Men i midten av juni åpnet vi for påmelding. Etter mye frem og tilbake, smitteverntiltak, på- og avmeldinger, og kalibrering av mitt hode, var vi til slutt 11 stk som dro avgårde til Fondsbu.
Men før det fikk vi beskjed av Jostedalen breførarlag at de innleide sherpaene ikke kom seg til Norge, koronafast i Nepal. De kunne dermed ikke gjennomføre turen til Falketind, men tipset om Tyin aktiv. De opererer med to gjester per guide, og på det tidspunktet var vi totalt 14 stk. De hadde derfor ikke nok guider (eller ville ikke lede en så,stor gruppe?), men tilbudte heller en tur over breen til Uranostinden.
For 4 år siden var AKTIV på Uranostinden, og jeg var i utgangspunktet ikke så gira. Men når jeg fikk tenkt meg om - kun 3 av oss var med på turen for 4 år siden, og da hadde vi et forrykende dårlig vær. Regn, nysnø, snø, vind, tåke. Faktisk økte vinden så på at vi da ikke kom opp på Slingsbytinden. Jaja, kunne jo ikke bli værre enn det, så en gjentakelse av vakre Uranos i godt vær, det ville jeg ha!
Og strålende vær hadde vi opp til bandet mellom Uranos og Slingsby. Tok en lunsj der mens tåka dreiv over. Lenger opp kom vi over tåka og inn i solstrålene. Dvs vi gikk i værskillet. Vest- og nordvestover lå tåka. Men magisk med de høyeste toppene som stakk opp. Østover var det ikke en sky.
Mange som var spent på den smale eggen ut til toppunktet. Flere av de tøffe gutta måtte ned i knestående. Må si det er mer imponerende med de som virkelig pressa seg og var hinsides utenfor komfortsonen, enn dansken som spaserte med hendai lomma. Alle kom seg over til toppen, selvom noen grua seg litt - de måtte jo tilbake samme vei..... Artig at alle kom seg til toppen!
Ned igjen til bandet og videre opp på Slingsbytinden. Rask liten avstikker. Så blei det en ny topp på meg likevel :-)
Mobilen min lå i sekken som blei satt igjen før toppene, så ser ut som jeg ikke har vært på toppene. Men i vitners nærvær....jeg har vært der :-)

Over snøfonn med Uranos midt i mot
Over snøfonn med Uranos midt i mot
Oppover breen
Oppover breen
Artig å få de tøffe gutta ned i knestående
Artig å få de tøffe gutta ned i knestående
Fra toppen - vestover
Fra toppen - vestover
Fra toppen - østover
Fra toppen - østover
Sistemann på vei opp til Slingsbytinden
Sistemann på vei opp til Slingsbytinden

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.