Tur til Pannhøe og Sjugurdsjøpiggen fra Sallii (04.08.2020)

Written by Furusethmotorsport (Vidar Furuseth) GSM

Start point Sallii (920m)
Endpoint Sallii (920m)
Characteristic Hillwalk
Duration 3h 51min
Distance 12.9km
Vertical meters 1,044m
GPS
Ascents Pannhøe (1,599m) 04.08.2020
Pannhøe Vesttoppen (1,596m) 04.08.2020
Sjugurdsjøpiggen (1,634m) 04.08.2020

Regnet med at det greieste utgangspunktet for tur til Sjugurdsjøpiggen ville være fra Sallii (nordre) så jeg satte kursen dit. Tok av ved Riddersprangvegen og fulgte grusveien langs elva. Det var en bom på vegen der men den var åpen og det så heller ikke ut til at den var brukt på en god stund. Vel oppe ved setra var det grei plass til noen biler utenfor porten til setra som forøvrig var besøkt for øyeblikket.

Tydelig sti oppover langs en bekk helt opp på snaufjellet. Derfra noe tyngre å gå i kratt, myr og ur. Startet litt hardt og var oppe på nordryggen av Sjugurdsjøpiggen allerede etter snaue timen, så jeg tok beslutningen om å gå helt inn til Pannhøe (hadde dette som planlagt tilleggsalternativ). Derfor gikk vi ikke opp på Sjugusdsjøpiggen på vei inn, men rundet rundt for å begrense høydemeter opp og ned. Men jammen ble det mer opp og ned enn jeg hadde forestilt meg. Turen inn til Pannhøe og tilbake til vesttoppen ble langt tøffere enn jeg hadde trodd. Det ble til og med litt klyving for å komme opp til Pannhøe Vesttoppen. Vi tok en matpause der før vi slapp oss ned i skaret mellom vesttoppen og Sjugurdsjøpiggen. Nede i skaret lå det en død geit som ikke så ut til å ha ligget der så lenge. Jeg kontaktet bondelaget og oppga GPS-posisjon og merkingen på dyret. Deretter var det bare å ta fatt på klyvingen opp den bratte ura opp til toppen av Sjugurdsjøpiggen. Litt oppe i skråningen stod det flere geiter og stirret på oss. De så ut til å være i god form og så heller ikke så sinte ut, så det var liten fare for at de ville hevne dødsfallet til kameraten på oss.

Vel oppe på toppen kunne vi hatt en fantastisk utsikt, men været var ikke helt med oss. Fin utsikt likevel, men noe begrenset av et lavt skydekke, som gjorde at vi ikke så toppene men kun nedre delene av fjellene i Rondane og Jotunheimen. De nærmeste fjellene, med blant annet Nautgardstinden og Nubbene var for øvrig dekket av nysnø!

Nysnø på Nubbene
Nysnø på Nubbene
Sjugurdsjøpiggen. Opp der skal vi etterpå.
Sjugurdsjøpiggen. Opp der skal vi etterpå.
Matpause på Pannhøe Vesttoppen
Matpause på Pannhøe Vesttoppen
Død geit nede i skaret. Ikke noe tegn til å ha blitt tatt av rovdyr.
Død geit nede i skaret. Ikke noe tegn til å ha blitt tatt av rovdyr.
Klyving oppover ura mot toppen
Klyving oppover ura mot toppen
Tilbakeblikk mot Pannhøe. Heidalsmuen i bakgrunnen.
Tilbakeblikk mot Pannhøe. Heidalsmuen i bakgrunnen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.