Veien ned fra Skavlabu (24.07.2020)

Written by geozenn (Leo Zijerveld)

Map
Ascents Høganipa (1,040m) 24.07.2020
Tverrfjellet (1,005m) 24.07.2020
Visits of other PBEs Skavlabu (963m) 24.07.2020

Vi tok denne turen som veien ned fra Skavlabu. Det er i motsatt vei fra den som er beskrevet på ut.no. Været var utmerket så vi tok sjansen. I stedet for Å gå helt ned til og rundt Vetlavatnet, tok vi en avstikker fra crica pt 996 direkt over Tverrfjellet. Her er det lett å gå i høyfjellsterreng uten sti, og utsikten fra Tverrfjellet kan anbefales. Veien ned til Torrisskaret krever mer orienteringsarbeid men var egentlig kanske greit bortsett fra noen bratte stuper rett før vi kom ned til skaret. 
Planen deretter var å følge stien ned via Leitet og mot Otterstadstølen, som står markert turkartet over Stølsheimen fra 2009 (???). Denne stien finnes ikke på noen andre kart jeg har sett og heller ikke i virkeligheten, så her må du være villig til å gå din egen vei i cirka 2.5 km. Dette er ikke noen man skal gjøre med småbarn eller med tenåringer som trenger mye påvirkning for å beholde motivasjonen. 
Hele turen er virkelig en anbefaling verdt. Vi gikk denne turen som en avslutning av en to dagers overnattingstur fra Mo. Første dag gikk vi opp fra Otterstad, via Nedstavatnet, Husafjellet og Storfjellet til Skavlabu. Noen tunge km til å begynne med, ellers lett gåing i fint høyfjellsterreng. 

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.