Eidsfjellet (11.07.2020)

Written by hknappe (Håkon Knappen) GSM

Duration 3h 03min
Distance 10.1km
Vertical meters 707m
GPS
Ascents Eidsfjell (1,333m) 11.07.2020

Eidsfjellet, helt nord på Vegglifjell var dagens turmål. Jeg kjørte opp mot hyttelandsbyen på Vegglifjell, og derfra bort en idyllisk fjellvei til hyttegrenda Roe.

Fra Roe går det blåmerka sti helt til toppen av Eidsfjellet. Det første skiltet nede ved parkeringsplassen sa at det er 6,5 kilometer til topps.

Turen startet friskt, med god stigning opp gjennom bjørkeskogen. Det var heldigvis ikke lenge jeg måtte gå før jeg var oppe på snaufjellet. Deretter tok det ikke lang tid før terrenget flatet ut og jeg kunne roe en noe anpusten kropp noen kilometer. Jeg gikk med Storegrønut på venstre side og Smylinatten på høyre side.

Etter å ha gått på flatene en stund, ventet det en ny liten kneik opp mot Fallstjønn. Det var en grei motbakke og forsere, og jeg var raskt oppe ved vannet. Her var det en utrolig sur vind og jeg kjente at hodepinen meldte seg, som den ofte gjør når det blåser kald vind mot hals og hode.

Turen videre gikk fra sørenden av vannet, langs vannkanten til nordenden, hvor dagens siste kneik ventet. Det var bare å ta et magadrag, og rusle pent og pyntelig opp de siste bakkene mot Eidsfjellet.

På toppen var det et fantastisk rundskue. Gaustatoppen, Skirveggen, Hallingskarvet, Reineskarvet, Trillemarka og Norefjell var alle godt innenfor synsvidde, i tillegg til de nærmere toppene Storegrønut og Skagsåsen. Norefjorden kunne jeg også se langt under meg.

Retur samme vei som jeg kom opp. Turen var på 10,5 kilometer og tok 3 timer.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.