Operasjon Tordensky; til topps i Oslo kommune/fylke (02.07.2020)  5

Written by Stigun GSM

Start point Stryken stasjon P-plass (240m)
Endpoint Samme (240m)
Characteristic Bike trip - mixed
Duration 3h 17min
Distance 28.8km
Vertical meters 793m
GPS
Ascents Kjerkeberget (630m) 02.07.2020
Visits of other PBEs Stryken stasjon P-plass (240m) 02.07.2020
Oslo (0m) 02.07.2020 13:30
Under opphold i Tønsberg sammen med storfamilien fikk jeg problemer med hjemmekontoret, og måtte kjøre for å hente nødvendig komponent i Oslo. Ærendet var fort gjort, og beregnende nok hadde jeg med sykkel med tanke på bestigning av Oslos kommune/fylkestopp Kjerkeberget. Regn i luften og fattige 13gr C i hovedstaden denne formiddagen og da jeg kjørte oppover Nittedal kom det også noen tordenskrall. Innså at jeg hadde kledd meg altfor lett og stakk innom en sportsforretning og kjøpte en lett vindjakke før jeg kjørte videre mot Stryken P-plass. Fant først feil p-plass og oppdaget etter ca 1 km sykling feilen før jeg snudde tilbake og kjørte bilen noen hundre meter nordover til Stryken Stasjon p-plass, hvor flere biler allerede stod parkert. Fin grusvei og grei sykling uten altfor bratte kneiker oppover i retning Store Sandungen, selv om det var et drøyt stykke vei. På veien oppover hadde solen kommet frem, selv om det fortsatt buldret og drønnet både sør og øst for der jeg var. Ankom omsider etter en alt i alt trivelig sykkeltråkketur stistart for Kjerkeberget ved vestenden av Store Sandungen. På vei oppover i skogen, nå til fots, så jeg at truende grå skyer igjen begynte å samle seg opp i vest og nord, og kjappet på. Ved ankomst toppområdet hadde det skyet helt til og det blåste friskt i tretoppene, og bare et par kilometer mot vest så jeg en nedbørsfront nærme seg.
Kjerkeberget nr 1?
Kjerkeberget nr 1?
"Thunderstorm" i anmarsj fra vestlig kant
"Thunderstorm" i anmarsj fra vestlig kant

Her var det tydeligvis bare å få nødvendig billeddokumentasjon og sette kursen sørover fra toppområdet igjen raskere enn svint, og som sagt så gjort.
Utsikt sør, bl.a. mot Store Sandungen
Utsikt sør, bl.a. mot Store Sandungen

Heldigvis unngikk jeg både lyn og torden og nedbør; bygen så ut til å gli forbi rett nordenfor der hvor jeg var.
Mangfoldige Oslo, langt fra Karl Johan dette...
Mangfoldige Oslo, langt fra Karl Johan dette...

Ned igjen var det en kneik oppover øst for Store Sandungen, ellers stort sett bare å trille utfor, forundret over hvor langt jeg faktisk hadde syklet oppover. Bortsett fra usikkerheten omkring værforholdene en definitivt trivelig tur i flotte omgivelser. PS-(I overkant?) flatterende høydeprofil også; forresten..
Ian Fleming og en eller annen regissør av 007-filmer får ha meg unnskyldt; det var litt for fristende å låne en beskrivende klassisk bok/filmtittel i overskriften til dagens tur..

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.