Galdhøpiggen pluss "ny" 2K (20.06.2020)  5

Written by Atomsilda (Jørn Håvard Ask) GSM

Start point Juvasshytta (1,841m)
Endpoint Juvasshytta (1,841m)
Characteristic Backcountry skiing
Vertical meters 654m
Map
Ascents Galdhøpiggen (2,469m) 20.06.2020

En super tur startet fredag kveld fra Gjøvik. En flott kveld i Valdres og over Valdresflya. Overnattet nær Hindseter i telt. Varmt og fint. Startet lørdagen med egg og bacon og kjørte så mot Juvasshytta. Startet med ski på sekken og tok på oss disse ved breen. Flott med ski opp og ned breen. Tror nok det var noen som var misunnelige...
Gikk bortom denne haugen som var kommet fram fra isen. Lagde en ny varde på det JEG mente var det høyeste punktet. Det var en varde til der noen meter lenger øst. Tror vel toppen pr. nå ikke har en pf mer enn 2m...men andre får sjekke event.

Flott tur videre mot toppen. Møtte mange på vei ned fra toppen rett før vi var oppe. Fikk derfor noen minutter med få folk der oppe før de neste taulagene ankom toppen. Kona trivdes på tur selv om farten i ura var som ei "lus på en tjærekost" :) Lunchen ble tatt inne på hytta med storslått utsikt.

Nær Hindseter
Nær Hindseter
Ny 2K?
Ny 2K?

User comments

  • -
    avatar

    Du

    Written by Olepetter 21.06.2020 06:58

    opprettet ikke en topp her, da? Ellers ikke overrasket over at du allerede tok denne turen! Ski var altså fortsatt greit å bruke?

    • -
      avatar

      Sv: Du

      Written by Atomsilda 21.06.2020 09:08

      Brukte skia fra kanten på breen og opp til ryggen mot Piggen... og tilbake litt mer på ski mot alpinanlegget. Flotte skiforhold på breen. Har ikke opprettet toppen. Skal høre med Morten. Peakbook. "On every peak" :)

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Du

        Written by Olepetter 21.06.2020 09:15
    • -
      avatar

      Sv: Du

      Written by Nils 21.06.2020 11:43

      Da jeg så nyhetsinnslaget angående denne nye "toppen", tenkte jeg at det tar vel ikke mange timene før første peakbooker tar turen ut dit. ;-)

      Uansett nydelige bilder, Jørn! Så svært så trivelig ut med en kaffekopp inni hytta på toppen.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.