Jonsknuten (12.06.2020)

Written by FjellEggen (Jan Eggen) GSM

Map
Ascents Jonsknuten (904m) 12.06.2020

Overnattet en natt til på "Omholt Parkeringsplass" Om morgenen kjørte jeg forbi Skollenborg og mot Saggrenda. Tok av til høyre mot Sølvgruvene. Kjørte så en smal og bratt vei opp til Knutehytta. Kjørte litt forbi denne, og parkerte på "Jonsknuten P-plass" Gikk den siste veistubben nordvestover og inn til en morsom gondolbane. Den så ikke ut til å være i daglig bruk, for å si det slik. Men den har sikkert vært i bruk til å frakte folk og materialer opp til toppen av Jonsknuten. Herfra går det en god, men riktig så steinete sti opp til toppen.

Snart er man oppe, og kjenner at her oppe er det nokså vindutsatt. Det blåste kraftig, men det var helt greit. På toppen står en gedigen mast, og en liten rund morsom steinhytte. Steinhytta kan man både gå inn i og på utsiden er det en jernleider, og slik kan man komme seg opp på toppen av hytta. Flott utsikt i alle retninger. Så at det fortsatt var snø på Gaustadtoppen.

Gikk ned i sydøstlig retning og kom ned i nordenden av Jonsvatnet. Fulgte en av stiene her, ned til bilen igjen. Stoppe også ved Knutehytta og tok noen bilder.

Start 10.50
Jonsknuten 11.20
Nede 12.15
Lengde 2.9 km

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.