Bynære topper i Kragerø (28.05.2012)

Written by Roger (Roger Gundersen) GSM

Characteristic Hike
Map
Ascents Bjørneknuten (170m) 28.05.2012
Lovisenbergkollen (190m) 28.05.2012
Storkollen (153m) 28.05.2012
Veten i Kragerø (51m) 28.05.2012

Kragerø ...panorama!!

Lovisenbergkollen og Bjørneknuten
Lovisenbergkollen og Bjørneknuten er to flotte, høye utsiktspunkt på Langtanghalvøya rett nord for Kragerø sentrum. Løypenettet her er definitivt blant de mest brukte skogsløyper i hele Kragerø. Det er flere innfallsporter til toppene. Vi gikk fra Lovisenberg Camping. Det er ikke skiltet eller merket fra denne siden og knapt nok fra noen andre kanter heller. Men det går en god og tydelig sti til toppen fra Campingen, selv om den ikke er så lett å finne sånn helt fra starten:) Stien som kommer fra nord runder toppen og går opp bratta på sydsiden. Det er laget til flotte krakker på utsiktpunktene på begge toppene. Og sette opp fine, komfortable krakker rundt omkring på utsiktspunkter, er en spesialitet for Kragerø kommune. Besøksbok på begge toppene. På Lovisenbergkollen skal forøvrig Edvard Munch ha stått og malt. Så her har du et lite stykke kunsthistorie flettet inn i opplevelsen også:)

Fra Lovisenbergkollen
Fra Lovisenbergkollen

Storkollen
Gikk opp fra boligområdet i Rørviklia. Knapt en halv time opp. Løypa kan kortes noe ned ved og starte litt lengre oppe i boligområdet. Storkollen må være Kragerøs flotteste utsiktsplass. Herfra ser du kremen av skjærgård. Her ruller terningen glatt til en sekser både for stien, toppen og utsikten. Det eksepsjonelle utsiktsplatået her oppe, samt stien opp til toppen, er bygd opp av Kragerø Forskjønnelsesselskap i 1890-årene. Alt til fryd og glede for en liten toppentusiast.

Fra utsiktsplatået på Storkollen
Fra utsiktsplatået på Storkollen

Veten
En herlig liten topp med et flott rundskue kun 10 minutters gange fra Kragerø sentrumskjerne. Utsiktspunktet er skiltet opp fra bybrua. Er du i nærheten av Kragerø sentrum anbefales Storkollen og Veten som en ekstra opplevelsesaperitiff av en fantasisk by og skjærgård.

Fra Veten mot Kragerø sentrum
Fra Veten mot Kragerø sentrum

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.