Loftet i Jotunheimen (30.05.2020)

Written by LarsStorheim (Lars Storheim) GSM

Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 4h 12min
Distance 10.4km
Vertical meters 1,242m
GPS
Ascents Loftet (2,170m) 01.06.2020 17:43

3-dagers pinsetur til Jotunheimen i et sjeldent strålende strålende vær og helt nydelige forhold for vårskikjøring. Jeg og Marie rakk 3 flotte tur denne helgen:
Dag 1: Loftet i Jotunheimen
Dag 2: Sørøst-egga Skeie og Kalven
Dag 3: Dyrhaugsryggen

Ankom Leirdalen seint fredag kveld og fant oss en brukbar teltplass, mens sola gikk ned bak fjella. Vi var oppe i sekstiden lørdag morgen, for vi ville ikke risikere sugeføre på overopphetet snø. I tillegg ble det advart om betydelig skredfare pga. de høye temperaturene. Med andre ord flere gode grunner til tidlig start. Turen opp gikk knirkefritt, og vi kunne gå i shorts. Ganske deilig det, 2000 meter over havet i mai. Vi startet turen i 8 tiden, og var blant de første opp på toppen denne dagen. På vei ned passerte vi derimot sikkert et femtitalls personer, og det var allerede tidlig på dag. Nedkjøringa var helt strøken, på fast og fin vårsløsj. Nydelig cruiseterreng, og skiføre helt ned igjen til bilen.

Resten av formiddagen brukte vi på dagstur ned igjen til Lom, med is, stavkirkesafari og bakverk (selvfølgelig). Tilbake i Leirdalen blei det mange avslappende timer med bok og øl i Exped-stolen utenfor teltet. Livet blir ikke så mye bedre!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.