Lindbergtinden (22.05.2020)

Written by ersystopo (Erlend Råheim) GSM

Map
Ascents Lindbergtinden (2,120m) 22.05.2020
Etter Glittertind i dårlig sikt kom dagen da det skulle blåse opp til storm og passere et nedbørsområde. Mitt turforslag, dynka i egeninteresse, blei godtatt.
I begynnelsen var Røyne og orden. Så gikk vi for alvor til angrep på planeten, og varmen fikk de store, hvite flatene til å skrumpe og synke sammen. Nye tinder steig opp til sjølstendighet, og noen av oss fikk mer å gjøre. Lindbergtinden var en slik.
Denne maidagen kom pansersluddet i Tverråbreens dal, før brefronten. Med økende og allerede slitsom vind og skall som strevde med å holde fuktigheta ute, gikk vi mellom ur og brattkant og inn i breens dalbekken. Opp til bandet gikk det radig, i spora til et parti vi så foran oss før tåka. Paradokset besto i at det dagen før var folketomt bortsett fra oss på Glittertind, mens vi nå skulle ha selskap på - Lindbergtinden!
Ski hensatt, full storm på eggen iflg vindguru og kiter Sigurd og luftig toppunkt på morsom egg.
Hyperfornøyd med Lindbergtinden på en krevende dag
Hyperfornøyd med Lindbergtinden på en krevende dag

Retur med blanda snøforhold, men meget frisk skyss ut dalen og snø helt fram.

Dagen etter var vinden i høgda nede i kuling, og vi kom oss på Galdhøpiggen. Igjen krevende forhold, men en uhyre stemningsfull dag i vekslende vær. Konge kjøring fra ca 1400 m o h og ned. Mer blanda snøforhold lenger opp. Skauthøe under utfart siste dag.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.