Måhornet på Værøy (04.08.2018)

Written by Maline (Malin)

Characteristic Hike
Map
Ascents Måhornet (441m) 24.04.2020
Visits of other PBEs Værøy båtrute (1m) 04.08.2018 16:00
Værøy fyr (5m) 04.08.2018 16:00

Lofoten 2018

I år har vi bestemt oss for å dra på Norgesferie, nemlig nordover til vakre Lofoten. Sprinteren ble grundig vaska og gikk fra å være en arbeidsbil støvet ned av betong til å bli en campingbil med oppblåsbar seng, spisegruppe og hengende lyslykter.

Etter å ha bytta på å kjøre straka vegen fra Vinstra til Bodø uten stopp var vi endelig kommet oss på ferga over til Værøy, som var første stopp på denne turen. Da vi omsider kom oss ut av bilen og ferga var et godt stykke ute på havet, oppdaga jeg at jeg hadde glemt igjen posen med alle skoene mine hjemme på Vinstra. Hadde mildt sagt et frustrerende øyeblikk når jeg da innså at jeg var på vei over til ei øy med Coop Prix som eneste butikk - i birkenstocksandaler. Møtte heldigvis en hyggelig mann på ferga som tydeligvis la merke til min frustrasjon - han kunne nemlig fortelle meg at samboeren hans hadde samme skostørrelse som meg, og at jeg kunne få låne hennes fjellsko disse to dagene vi skulle være på Værøy. Tusen, tusen takk!

Etter å endelig ha fått tak i sko og funnet en fin plass å campe, var vi klare for feriens første turmål - Måhornet. Vi campet ved Skiphalsen og gikk bortover stranda langs Eidvika og Måstadvika, og forbi den fraflyttede lille bygda Måstad. Veldig sjarmerende sted. Opp til Måhornet hadde vi god utsikt i alle retninger - og jeg fikk umiddelbart kjenne på Lofotmagien som alle snakker om.

Eidvika.

Måstad.

Måhornet.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.