Marifjell - Skitopp i Nannestad (04.04.2020)  5

Written by SunnivaR (Sunniva) GSM

Start point Nordåsen P (319m)
Endpoint Nordåsen P (337m)
Characteristic Cross-country skiing
Duration 2h 34min
Distance 17.8km
Vertical meters 412m
GPS
Ascents Marifjell (718m) 04.04.2020 14:15

Marifjell - Skitopp i Nannestad

I serien kommunetopper i Viken fylkeskommune.

På grunn av kraftig vind de siste dagene har turene gått til lavereliggende områder og kommunetopper i Østfold-området. Dette er områder man har helt for seg selv. I dag var det meldt fint vær og lite vind, så det fristet å komme litt opp i høyden uten å forlate nærområdene. Et område som forsatt har skispor er Marifjell. Nannestad og Bjerke løypelag meldte om full prepping av hele løypenettet fredag kveld, herunder til toppen av Marifjell.

Ankomst gjennom Maura sentrum, og ta av på Holkebyveien. Avkjøringen er kun skiltet med et bittelite treskilt til "skistadion" på motsatt side av hovedveien. Det er 50 kr i veiavgift som pt betales til youpark.no. Veldig dårlig dekning ved betalingen, men man kan betale i løpet av 48 timer på webben.

Det er så lite snø i lavlandet at man ikke skulle tro det holdt, men det ble en deilig tur i strålende vær. Løypa ligger fint i terrenget i dobbel bredde med skøyting i midten. Det var mye snø, faste forhold med litt styresnø og nesten ikke sløsj. Perfekt med KR40 klister på racingskiene. Det går jevnt og fint oppover med bare noen få kneiker rett før toppen.

Nydelig område over sjuputtene, åpne områder med lavere trær og mye sol. På toppen er det hytte og tårn med fin utsikt i alle retninger. Perfekt påskeferiedag når man ikke kan reise på hytta.

Utsikt nord-østover mot Hurdalssjøen. Bak til venstre er Fjellsjøkampen som også er en superfin skitopp
Utsikt nord-østover mot Hurdalssjøen. Bak til venstre er Fjellsjøkampen som også er en superfin skitopp

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.