Klatreutforskning i buskene i Numedal (27.03.2020)

Written by Henriksen (Henrik Foss) GSM

Start point Busslomme (200m)
Endpoint Busslomme (200m)
Characteristic Sport climbing
Duration 2h 00min
Distance 0.5km
Vertical meters 80m
GPS
Visits of other PBEs Numedalsvegen P-lomme (120m) 27.03.2020
Numedalsvegen klatrefelt (200m) 27.03.2020

Fin klatring i Rollag

Inviterte med Celine for litt klatring, hun ble selvfølgelig med, herlig! Var gira på å kikke på en vegg litt sør for Idrettskolen rett ved veien. Om denne ruta kunne være så god som den så ut nede ved veien var dette her helt gull. Kort innmarsj, og fin klatring.
Vi kjørte fra Hokksund i 13-tiden og kom oss oppover Nummedal. God stemning i bilen. Parkerte bilen på busslomma rett ved en traktorvei som tydelig fører innover mot veggen. Studerte veggen litt og den så svært våt ut, æsj. Glemte å ta bilde av den, det var litt trist.

Trasket innover med snø opp til knærne, pluss skarelag øverst så det virkelig ble god stemning.
For å komme oss opp til denne veggen viste det seg at vi måtte klatre en kort lengde først. Jeg klatret først i fjellsko, graderer denne til en ca 4 - Lite tak til hendene, men gode tak til beina. Måtte pusse mye, for her hadde det vært lite aktivitet. Fint riss hele veien opp og dermed gode plasseringer til kammene. Burde hatt med hekksaks og motorsag for å rydde opp i bladtrær rotet som var over alt på toppen. Altså her handlet det om å behandle tauet som rimkrystaller på snøen.

Celine kom etter, fikk stokka beina så gikk det greit. Vanskeligste med denne ruta var kanskje å ikke stikke ut et øye oppe ved standplass, herregud for et buskesatan. Nå var spenning om hvordan resten av ruta så ut. Og det så lovende ut.... til en annen gang. Masse vann som fløt nedover, og attpåtil is. Denne får vi forsøke igjen til sommeren. I tillegg kom vi oss ikke opp til dette feltet, av den grunn at ankomsten kunne by på svært store blokker som bare ventet på å løsne over oss, bakt og holdt sammen av leire. Ikke høy i hatten opp her så fant det bedre i å bare droppe hele regla.

Nedover igjen ble det rappell, skummelt med all kvisten så tok det pent. Tuslet så til bilen og takket for besøket. Nå var det rett til Lampeland for kaffe (det ble Kongsberg siden Circle K var stengt...)

Takk for en fin dag Celine!

Noen bilder

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.