Kjeften full av blodsmak til Slettefjell (21.03.2020)

Written by Henriksen (Henrik Foss) GSM

Start point Myregvarv Parkering (690m)
Endpoint Myregvarv Parkering (690m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 4h 41min
Distance 9.2km
Vertical meters 591m
GPS
Ascents Slettefjell (1,180m) 21.03.2020
Visits of other PBEs Myregvarv p-plass (683m) 21.03.2020

Nye ski, gamle feller

Ny tur til Slettefjell ved fantastiske Gavlesjå. For anledningen var det testing av min drømmeski, Åsnes Rabb 68 med Scarpa T4. Sikla på denne i tre år og endelig fant jeg både sko og ski på salg. Penger spart opp og endelig kjøpt. Satt på de 7 år gamle Åsnessliterne av noen kortfeller, eller det som var igjen av dem, med masse gammel regnbue Swix, buskas og tja det meste i limingen. De duger tenker nå jeg.

Møtte en randoutøver på parkeringa, han skulle også på Slettefjell. Fikk inntrykket av at han også hadde tenkt seg på Himingen, spennende tanke! Men så var det dette med bratt nedkjøring i disse dager...

Innover mot Slettefjell gikk det fort, skia var helt gull, og sola stekte som bare det. Solskare og god stemning enn så lenge. Så begynte stigningen og herav kommer blodsmaken. Tempoet var bra og jeg følte meg sterk, herlig følelse. Så ser jeg ned på skien og fellefestet har løsnet på høyre ski. Ja okei sett det på. 30 m senere samme prosedyre, men denne gangen den andre skien. Og slik fortsatte det hele veien opp til 1000m, psykisk terror og hermed ble viljestyrken satt godt på prøve. Hadde tilfelle vært vind og mindre godt vær hadde jeg snudd, for det her var bare direkte kjipt. Men forsøkte å holde tempoet oppe så lenge det gikk. Prøvde å teipe fellene fast, men nyslipte stålkanter og fuktig snø drepte sportsteipen relativt fort. Forsøket verdt.

Endelig oppe hvor det begynte å flate ut og her satt fellene også bedre, måtte bare fikse dem hver 150m. Fulgte høydekurvene rundt denne gangen for å unngå den vindherjede trakta som befinner seg langs sekundærtoppen og mot skaret mellom hovedtoppen og sistnevnte.
Klokt valg faktisk, en av dagens beste.
Kom meg opp i skaret, hvorav solen som vanlig hadde tatt skikkelig tak. Deilig snø opp her. Løp opp til toppen og noterte 1.15 fra parkeringa, fornøyd og fellemarerittet var egentlig glemt. Sola stekte og jeg var helt alene, akkurat sånn det skal være. Han fra parkeringa hadde jeg ikke sett snurten til, var vell på Himingen han da. Surfa ned til skaret igjen og gravde en hylle for en lengre lunsj, for i dag skulle jeg faktisk kose meg. Hadde jo smurt brødmat og greier så det ble ikke bare tørr Bixit i dag. Satt her ca en time før jeg pakket sammen og så frem til nedkjøring. Regnet med at det skulle være bra føre ned til ca 800.

Telemarksvingene satt som et skudd, og det var mye bra føre, med enkelte innslag av is og lort. For noen ski!

Nedover skogen gikk det unna, men et par fall ble det, jaja nye ski, det henger med. Under 850 begynte satansføre å ta tak i skiene og ting ble vanskeligere, nok en gang ikke god nok her. Satt meg ned i snøen og så utover Gavlesjå og fjellene rundt, for en perle dette her er!
Masse folk på isen i dag, lufta var full av barnefamilier som pratet og lo, egentlig et etterlengtet element i hverdagen. Savnet etter å bedrive aktiviteter med barn og unge satt litt i sjela.

Fra Gavlesjå skøytet jeg meg gjennom skogen og tok etterhvert på fellene. Rett før parkering satt jeg meg nok en gang ned og bare nøt sola en times tid. Helt stille på denne litt gjemte plassen, deilig å bare være til. Jeg har ingenting å stresse hjem til (kanskje bortsett fra artikler som må leses til eksamen og litt hjemmekontor).
Dro på meg skiene igjen og bort til bilen, tjukt med biler på parkeringen. Ingen spor ned Himingen som jeg kunne se. Kjørte så hjem til Bø og takket meg selv for en fin dag.

Noen bilder

Lunsj
Lunsj

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.