Slettefjell (18.03.2020)

Written by Henriksen (Henrik Foss) GSM

Start point Myregvarv Parkering (690m)
Endpoint Myregvarv Parkering (690m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 4h 19min
Distance 9.5km
Vertical meters 607m
GPS
Ascents Slettefjell (1,180m) 18.03.2020
Visits of other PBEs Myregvarv p-plass (683m) 18.03.2020

Slettefjell

Flott dag i området rundt Gavlesjå. Kjørte fra Bø i 8 tiden og satt på skiene rundt ca 9.15. Mye vind allerede her, men jeg levde i det håpet at store deler av turen skulle ha perfekt beliggenhet i le og at det kanskje til og med fantes et snev pudder. Aalstad (Oda Aalstad) var selvfølgelig med. I mitt stille sinn var jeg gira på en alpin bestigning av ei renne på sørsiden av Himingen, men i tråd med situasjonen Norge befinner seg i nå, retningslinjer og restriksjoner, samt utøvende ansikter fra USN var dette uaktuelt. Slettefjell ble dermed dagens mål, hvor vi begge har vært en rekke ganger på ski tidligere, og med en mild vanskelighetsgrad.

Vi trasket innover fra Myregvarv parkering på gamle hardt sol,- og vind-herjede skiløyper. Men det dugde så til de grader. Det var ingen foran oss i løypa som vi kunne se, så her var det bare å kose seg med sola som stekte inn fra venstre hånd. Dagsformen var ikke av den beste sorten for hverken Oda eller meg. Så det gikk svært rolig oppover lia, steg for steg. På ca 900 m var det på med jakkene igjen for her sto snøføyka over toppen. Videre oppover fulgte vi kurvene for å tjene mest mulig, med vinden rett i mot. Siste ryggen før toppen var effekten av sol, sterk vind og kjøligere temperaturer gjort hele underlaget til is, for noe drit! Her var det bare å stå på.
Fremfor å følge sommerstien valgte vi å gå langsetter kurvene og heller forsøke oss opp like under toppen. Her inne var det overraskende nok vindstille og sola stekte, herlig snø på nedfarten. Vi bare kjørte på opp til toppvarden, før vi tok en lengre lunsj i denne le-gryta. Fantastisk kan knapt beskrive den varmen som kom tilbake i kroppene våre, snakker nok ikke kun for meg selv her.

Nå var det endelig nedkjøring. Fra lunsjen og ned de første kurvene var det fantastisk snø, flotte svinger om hverandre. Litt is i disse vindtraktformasjonene før det igjen var godt føre. Slik fortsatte det ned til ca 850m. Her var det gjennomslagsføre, med ca 40 cm kram våt snø under. De tynne plankene våre hadde ikke sjans (og utøver skal kanskje føye seg med her?), så dette var noe kjedelige greier. Nede ved Gavlesjå tok igjen på fellene og trasket hjemover med vinden i ryggen og den deilige sola som fortsatte å steke i naken.

Alt i alt en flott dag på Slettefjell nok en gang. Tusen takk for turen Oda (og alle modellbildene)

Noen bilder

Slettefjell
Slettefjell
Himingen
Himingen
Blått er flåååttt
Blått er flåååttt
Blefjell lurer seg frem.
Blefjell lurer seg frem.
Koker bra
Koker bra
Koker bra
Koker bra
Heksefjell og Gaustatoppen langt bak
Heksefjell og Gaustatoppen langt bak
Mælefjell
Mælefjell
Røysdalsnuten, Lifjells høyeste
Røysdalsnuten, Lifjells høyeste
Pirat?
Pirat?
Lunsj
Lunsj

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.