Siste i Skien (14.04.2012)

Written by Roger (Roger Gundersen) GSM

Characteristic Hike
Map
Ascents Brånaåsen (681m) 14.04.2012
Liahuet (700m) 14.04.2012

Topper i Luksefjell

Fra Brånaåsen
Fra Brånaåsen

Brånaåsen
Med Brånaåsen skulle lista for pf 100 topper være komplett for hjemkommunen. Ikke store lista med 45 topper, men en fin variasjon har det nå vært.

Utgangspunkt: Bestul.
Skogsbilvei og tømmerslep nesten helt opp til toppen.
Brukte ca 40 min. opp i greit turtempo.
Flott utsikt!


Fra Liahuet
Fra Liahuet

Liahuet (Liahovdet)
Bonustopp for dagen.

Utgangspunkt: Godal
En flott topp med et spesielt karakteristisk utseende. Særlig sett inne fra Rønningslia og Storefjell kanten. Selve toppunktet er forholdsvis lite med bratte bergvegger mot tre av sidene. Oppstigningen gjøres greiest fra den sørlige kanten. Toppen markerer yttergrensen for Sondalsfjell naturresarvat.
Flott utsikt!

User comments

 • -
  avatar

  Gratulasjon er absolutt på si

  Written by mortenh 15.04.2012 19:01

  ...plass.

  Ikke blir fornermet, men av flere grunner. Er betraktelig med topper i Skien. Og noen lett lidelsesfulle. Sysler jo litt med Skiensprosjektet jeg også, men fikk et lite skudd for baugen etter to turer i påska, herunder en sluddtur i Kilebygda. Hvorfor gjør jeg dette tenkte jeg. Kaldt, bløtt på beina, evinnelig skogsterreng og knapt på noe tidspunkt var det noe som lignet utsikt og alle toppene var så flate at jeg måtte gå hit og dit for finne ut hvor det var høyest.

  Men jeg skal nok bli ferdig en dag, og håper du kan trøste meg med at det beste av Skien gjenstår.

  • -
   avatar

   Sv: Gratulasjon er absolutt p

   Written by Roger 16.04.2012 19:15

   Joda, det beste av Skien gjenstår:) Vil nevne Nare og Ørnenuten blant de gjeveste, dette er kremtopper. Sauheradfjella og Luksefjell er flotte områder og her ligger det jo noen topper til som kan begeistre. Prøv å unngå sludd og tåke da for maks utelling:)

   En av mine største overraskelser var Nybufjellet i ytterkant av Sauheradfjella. Fra der jeg kom opp ble jeg overveldet av et kjempeflott toppområde og uventet flott utsikt fra toppunktet. Men slike ting er subjektive og fremskapes ulikt av stemninger og følelser i øyeblikket. Har nok også noe å si hva slags forventninger enn har på forhånd.

 • -
  avatar

  Gratulerer med komplett Skien

  Written by 19topper 14.04.2012 23:55

  Ja ja, da er det bare å komme etter på lista over Skien:) Husker nå som jeg ser bildet at jeg skulle ringe å si fra om batteriboksen som har fått seg en liten karamell i vinter. Flott vær i dag:)

  • -
   avatar

   Sv: Gratulerer med komplett Sk

   Written by Roger 15.04.2012 17:42

   Takk for det! Men det er nok ikke lenge før du går seirende ut med full komplettering du også. Må si jeg er imponert over framdriften din i det siste, både her i Skien og andre steder, ikke rart jeg ble en smule nervøs:)

   • +
    avatar

    Sv: Sv: Gratulerer med komplet

    Written by 19topper 15.04.2012 17:53
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.