Mestringsdag (12.04.2012)

Written by 500fjell (Sondre Kvambekk) GSM

Characteristic Hike
Duration 11h 00min
Map
Ascents Rustafjellet (413m) 12.04.2012

Ganske utmattende dag! Dagen begynte med at vi ble sjokkvekket av befalet kl. 05.00 til høy Rammsteinmusikk. "DET ER KRIIIG, still ut med full GRU, F1-uniform og fotposer NÅÅÅ!!!" Temmelig stressende, men etter mye kjefting og våpengymnastikk på oppstillingsplass fikk vi melding om at vi ble delt inn i lag på seks, jeg var en av lagførerne. Da skulle hvert lag bære hver sin 20 liters vannkanne festet til en lang stokk. Måtte rullere på hvem to som bar den, men det ble i hovedsak meg. Mat var ikke tillatt.

Første etappe ble marsjing opp på Rustafjellet og ned veien og skiløypa til Bardufoss skistadion og Heggelia. Snøvær og dyp løssnø var det hele veien, og glatt å marsje med fotposer. Klarte å presse med meg laget hele veien siden førstemann ned igjen skulle få en dyrebar sjokolade, men laget er dessverre ikke raskere enn det svakeste ledd så vi ble nest sist. Neste del var å få på oss Ludvigsekken med 10 kg alfapakning. Vi løp ned til gassbua og hadde øvelse med CS-gass, noe som er en svært irriterende gass. I grunn artig!

Nå var de fleste trøtte og slitne, men vi skulle ut og marsje mer. Først bort mot Rusta leir og flystripa, der skulle vi spikke raier til å lage en båre der to og to lag skulle bære en person rundt hele flyplassen til flyvakta på nordsiden. Drøy etappe og hinsides tungt når fire personer skulle drasse på 80 kg, det var vanskelig å finne en god bæremåte. Men vi greide det også, og nå skulle alle lagførerne komme med argumenter for at akkurat deres lag fortjente en sjokolade og fem gjendekjeks. Alle var ganske tomme for krefter, men jeg syntes at det var andre som trengte det mer. Siste del, uten at vi visste det, ble å marsje tilbake til Heggelia. Og hvis det ble luke i troppen måtte vi tilbake et lite stykke. Da vi omsider kom fram med vannkannene til leiren og fikk høre at vi var ferdige for dagen var dette en stor lettelse. Jeg hadde forventet minst en tur til over Rustafjellet som tar rundt 3 timer. Riktignok var dette bare forsmaken til beretløpet som kommer senere. Torskemiddagen smakte utmerket, men magesekken var jammen liten nå.

Bra jobba av radiotroppen!:)

User comments

  • -
    avatar

    Et legendarisk minne!

    Written by Øyvindbr 13.04.2012 09:26

    Denne dagen og ikke minst starten på den må jo få legendestatus livet ut!! :) Rart de ikke spilte Dimmus "Vredesbyrd" som starter med "RRRReis deg opp"... Trur iallfall mange umotiverte som ble tvunget i militæret før i tida hadde sliti tungt, det er jo mer enn jævlig nok når man er motivert!

    Militæret var jævlig syntes jeg, og det enda jeg slapp unna med bare luftforsvaret. Det verste var reveljen og det å skulle få plass til å få på Felt 1 og vaske omfattende og urimelig nøyaktig, ta på Felt 2 for å stå i kø og ikke rekke å komme seg inn i messa for frokost, rakk man frokost så måtte man styrte tilbake for å ta på Felt 1, gjerne med gru, og selvsagt inspeksjoner og faenskap i løpet av bare en halv time! Jeg rakk sjelden frokost husker jeg.

    Jeg klarte ikke å la være å tenke på at det skulle vært mer fysisk fostring og skytetrening i militæret, men dere får utvilsomt mye mer av det i Troms enn jeg fikk på Værnes i 1996.

    Jævlig bra jobba gu

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.