Jondal i fugleperspektiv (28.10.2019)

Written by Stigun GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 2h 53min
Distance 11.0km
Vertical meters 598m
GPS
Ascents Gulbergnotten (544m) 28.10.2019 13:02
Visits of other PBEs Jonahornet parkeringslomme (37m) 28.10.2019 11:28
Gulbergnotten utsiktspunkt (538m) 28.10.2019 12:51
Ærend til Jondal for avhenting av gjenstand med atskillig familiær affeksjonsverdi. Nydelig vær, og det passet godt med tur. Tenkte Gulbergnotten ville være et flott utsiktspunkt mot bygden i sådant nydelig høstvær som dagen opprant med, noe som skulle vise seg slå til! Parkerte i p-lomme for Jonahornet og startet på sti mot nettopp denne, men avvek ganske snart til venstre og over på skogsvei som svingte seg oppover til ca 300 moh. Videre på ikke veldig tydelig, men stedvis gulmerket sti. Noen steder nokså bratt, og ganske kjølig og rått på denne skyggefulle nordflanken, i alle fall inntil metabolsk varme gjorde kroppstemperaturen litt mer behagelig. Vel opp på toppen varmende sol, og i tillegg belønning i form av panoramautsikt ned imot Jondal, såvel som utover Hardangerfjorden og oppover Krossdalen.
Gulbergnotten utsiktspunkt
Gulbergnotten utsiktspunkt
Vinteren har festet et tilsynelatende solid grep på Saksaklepp.
Vinteren har festet et tilsynelatende solid grep på Saksaklepp.
Jondal, hvor halvparten av mine gener har sitt opphav..
Jondal, hvor halvparten av mine gener har sitt opphav..

Deilig niste ved varden på utsiktspunktet. Avstikker til høyeste punkt, som knapt var markert. Ville prøve en bestigning av Jonahornet også, men støtte på en vertikal bergvegg som jeg fulgte praktisk talt helt ned til parkeringen uten å finne noen farbar oppgang, og ga opp det prosjektet.
Jonahornet
Jonahornet

Avsluttet lynvisitten i Jondal med dagens EGENTLIGE oppdrag og hyggelig gjensyn med besteforeldrehuset i Guntveitvegen, og trivelig prat med kaffe og kaker hos fetter Steinar. Mange gode minner fra Jondal!
PS-Hverken wingsuiting eller løypestreng fra Gulbergnotten til Jondal sentrum...!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.