Nordre Sålekinna (23.10.2019)

Written by Gråbein (Tinderangler) GSM

Start point Øversjøen p-plass (820m)
Endpoint samme (820m)
Characteristic Hillwalk
Duration 2h 30min
Distance 8.4km
Vertical meters 777m
Map
Ascents Nordre Sålekinna (1,595m) 23.10.2019
Visits of other PBEs Sålekinna fra øst (1,160m) 23.10.2019
Øversjøen nord parkering (820m) 23.10.2019
Sålekinna rager til høyre i bildet
Sålekinna rager til høyre i bildet

Noe sen start etter jobb på Røros. Vi våget oss over fjellveien, fra Narbuvoll, hvor det etterhvert ble ganske så vinterlig. Hadde det ikke vært for 4-hjulstrekk og pigg hadde vi ikke vært sikre på å komme over denne veien. Men med godt skodd bil gikk de 14-15 kilometerne til Øversjøen p-plass fint. Vi skiftet og satte avsted i det Sålekinna er helt opplyst av gyldne kveldssolstråler. Vi visste at lyset holdt kun en time til, og at vi ikke hadde noe annet lys en det som måtte være igjen i ei gammel hodelykta, ladet sist i mars.

Vi følger stien til over tregrensa. I det vi legger de første to hundre høydemeterne bak oss, ser vi sola raskt forsvinne fra toppen. Vi er underveis usikre på om vi kommer opp, og velger å ta 10 og ti minutt, for å se an lysforholdene.

Utsikt vestover. Elgspiggen til venstre i bildet (?)
Utsikt vestover. Elgspiggen til venstre i bildet (?)

Det er bløtt i lavlandet og mer og mer snø jo høyere vi kommer. Snøen bærer dårlig og reinmosen er som tykke svamper å gå på. Det er tungt oppover hele veien. Vi holder rett opp vestryggen, mellom Vesle og Store Gramskardbekkene.

Omsider er det ingen vei tilbake, bare 195 høydemeter igjen, men nå er tåka her og alle konturer forsvinner. Vi går på telefonkartet og finner høyeste punkt. Lykta vil vi spare, da vi vet det blir mørkere. Så er det bilde tid.

Yiiippi! På Nordre Sålekinna
Yiiippi! På Nordre Sålekinna
Har merket farten ja ;0)
Har merket farten ja ;0)

På med jakkene, og så fort ned som vi tørr. Det er mye gjennomslag og fare for å vrikke en fot eller to, så man må være forsiktig.
Vi skimter sporene våre i snøen her og der. Ser konturene av fjellene på andre siden så vidt, og noen lys ifra bygda. Nede i skogen prøver vi lykta. Heldigvis virker den hele veien. Ellers hadde det blitt en lang tur.

Det er deilig å være fremme ved bilen, og ha på tørt. Glade og fornøyde med turen er vi selv om vi ikke fikk utsikten fra toppen. Et herlig turterreng har vi ihvertfall skjønt.

ruta vår
ruta vår

User comments

  • -
    avatar

    Et vanvittig tempo!

    Written by morsor 25.10.2019 23:44

    Dere må være i god form! 2.5 time på denne turen er helt vanvittig bra. Og med snødekke i tillegg.

  • -
    avatar

    Der satt den!

    Written by Stigun 25.10.2019 21:35

    Gratulerer med heroisk bestigning under halsbrekkende forhold!

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.