Siste topp i Fjaler! (06.10.2019)

Written by pjhharvis (Peter Gogstad) GSM

Characteristic Jogging
Duration 4h 37min
Distance 21.1km
Vertical meters 1,525m
GPS
Ascents Bjørnalifjellet (750m) 06.10.2019
Kvanngrødfjellet (920m) 06.10.2019
Trebønipa (905m) 06.10.2019

Endelig! Siste topp i Fjaler. Fulgte sti fra like ved Byrkjosen oppover mot Byrkjosstølen. Tok av stien og fulgte ryggen oppover mot Kvanngrødfjellet ved varden. Grei å gå. Snublet inn på et lite tråkk som så ut til å være vardet like før toppen. Prøvde meg på å fortsette nordover mot Nykksvatnet. Litt utfordrende med is og snø i skyggesidene. Fulgte vannet bort til elven og så opp til Salen. Litt krangling gjennom noe buskas, men fin utsikt fra toppen. Fornøyd med dagens innsats. Bare Trebønipa igjen.

Gikk for å passere Karidalsheia på sørsiden. Ble litt ekstra motbakke og litt utfordringer med is på vei ned i Karidalen. Det ble en seig motbakke oppover mot Trebønipa gjennom myr og litt ur på toppen. Nok en topp med fin utsikt. Kunne skimte Sognefjorden mellom fjellene. Fullgte ryggen sørover ned i Karidalen. Så kanskje ut som det hadde vært litt lettere å komme seg ned på nordsiden av Storedalsvatnet. Nok en myrete motbakke opp mot Fjellsendevatnet. Fra vestsiden, gikk det et tråkk/sti som nedover som forsvant på et tidspunkt. Fant til slutt ut at det bare var å komme seg ned til veien og ta siste stykket på asfalt.

Flott tur i nydelig vær! Kanskje litt bedre å gjennomføre på vinterstid.

User comments

  • -
    avatar

    Fjaler og heftig tempo!

    Written by Eikås 11.10.2019 19:28

    Gratulerer med alle topper etter den lista Peter :) Har jo selfølgelig fått med rundturane dine og tenker mitt, at det blir ikkje enkelt å halde følge! :) Staselig fint og hærleg er det å nyte naturen på ulikt og alle vis! Fekk du svar på nokre fine klatteruter på Lifjellet/Gygrekjeften?

    • -
      avatar

      Sv: Fjaler og heftig tempo!

      Written by pjhharvis 12.10.2019 13:53

      Takk, takk! Kjekt å kunne fullføre en liste som jeg hadde satt som mål for året. Kanskje det blir å prøve å gå alle toppene på ski nå. Ser noe du er ute å farter ganske mye selv. Hadde vært hyggelig å få tid til en tur i lag.

      Så noen steder det kunne være mulig det går noen klatreruter, men mangler fremdeles en beskrivelse.

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by Hommpbollen 07.10.2019 13:59

    Grattis! :-)

    • -
      avatar

      Sv:

      Written by pjhharvis 07.10.2019 14:02

      Takk! Fint å bli ferdig med en liste i løpet av året. Så nå må lage nye mål for neste år :-)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.