Høgli ved Reskjem (24.09.2019)

Written by Henriksen (Henrik Foss) GSM

Start point Nystul Skianlegg (386m)
Endpoint Nystul Skianlegg (392m)
Characteristic Jogging
Duration 1h 31min
Distance 9.4km
Vertical meters 271m
GPS
Ascents Høgeli (527m) 24.09.2019 17:34
Høgeli Sør (524m) 24.09.2019 17:34
Høgeli Sørvest (525m) 24.09.2019 17:34

Ettermiddagsjogg

Etter en lang dag på jobb med mye kontor og aktiviteter for småtrinnet på skolen, var det fristende med en kort joggetur i skogen. Tenkte at skiløypene rundt Høgli ville være et fint sted å utforske, i og med at jeg likevel skulle tilbake til Bø for å studere utover kvelden på biblioteket.
Hadde også en tanke om å slå to fluer i en smekk og ta med primærtoppen på veien.
Jogga i helt rolig tempo og nøt den fuktige lufta som akkurat hadde ristet av seg den tjukke tåka. Veien første del er fin og landskapet rundt er flott med enkelte hytter.

Når denne grusveien går over til skiløype på kartet så er dette virkelig skiløype til bruk om vinteren.Myr på myr og lite sommerstikultur i området. Fant ut at jeg bare banka på med kompass kurs rett sør mot toppen, for verre enn dette ble det ikke. Mye svaberg og tett bjørkeskog oppover her. Såpeglatt for joggeskoene på mosegrodde berg og våt lyng. Intet paradis altså.
Kom seg på toppen og fant ut at det ville være morsommere å ta med disse to sekundærtoppene som var blitt markert på kartet. Ivrig type dette her som planter en 11pfer inne i denne tette krattskogen.
Masse myr og skog senere sto jeg rett under den siste sekundærtoppen. En liten hammer her faktisk på ca 5meter, såpeglatt. Fant et fint opptak her via noen små gresshyller, som krevde litt beinarbeid. Kunne sikkert tusla rundt, men nei. Dagens høydepunkt.

Fra toppen og ned var det såpeglatte mosegrodde steiner og tett bjørkeskog. Videre relativt åpen granskog, men få tegn til noe særlig turtrafikk i og med at de nederste greiene hadde fått stå i fred. Kom meg til sist ut på skiløypa igjen og masse myrer senere var jeg på grusveien igjen. Fin kort ettermiddagstur.

Skoa blir penere i fuktig tilstand
Skoa blir penere i fuktig tilstand

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.