Veobreatinden (31.08.2019)  5

Written by LNswat (Svata Mikaus)

Start point Glitterheim (1,382m)
Endpoint Glitterheim (1,382m)
Characteristic Hillwalk
Duration 10h 30min
Distance 25.3km
Vertical meters 1,038m
GPS
Ascents Veobreatinden (2,182m) 31.08.2019

Helgens tur gitt til Veobreatinden. En relativt beskjeden topp med fantastisk utsikt og en fin bre-tur. Været var ikke helt i vår favør men en kjempeflott tur med fantastiske utsikter.
Relativt "snill" bre på sensommeren.

Veobreatinden synes så vidt i skyene på breen.
Veobreatinden synes så vidt i skyene på breen.

Bilen ble parkert på parkeringsplassen på grensen til nasjonalparken. Sykkel ca 7,5km frem til Glitterheim. Både sykkel og tralle kan leies på stedet. Vi hadde med egne sykler men leide tralle.

På vei til Glitterheim
På vei til Glitterheim

Etter en overnatting på Glitterheim startet turen kl 06:00 dagen etter. 20m/s vind og moderat regn var ikke et fint utgangspunkt men været skulle bli bedre etter kl 10.
I starten følger en oppmerket sti mot Spiterstulen. Man svinger så av før Veopallan som passeres på sørsiden og vi holder oss på nordsiden av elven helt frem til breen.

Breen hadde ingen snø på seg, ihvertfall ikke i de partiene løypen gikk. Breen var lett og lese og det var relativt enkelt å bedømme terrenget samt unngå de største sprekkene. Et mindre hopp var nødvendig samt 2 tvilsomme isbroer måtte passeres slik at vi kun måtte bygge standplass på 3 steder.

Litt regn fikk ikke stoppet oss
Litt regn fikk ikke stoppet oss
Solen skinner frem
Solen skinner frem
Utsikten må nytes
Utsikten må nytes
Finnes ikke dårlig vær?
Finnes ikke dårlig vær?

Fremme ved steinene på sørvestsiden av tinden slutter breen og steinrøysa begynner, her tok vi av oss selene og lot både tau, stegjern og sele ligge igjen. Turen opp til toppen tok ca 20 minutter herifra.

Obligatorisk bilde på toppen.
Obligatorisk bilde på toppen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.