Bishorn (07.08.2019)

Written by ersystopo (Erlend Råheim) GSM

Map
Ascents Bishorn (4,153m) 07.08.2019
Ankomst Zinal på "spennende værmelding" fra Amund/@amfer sin studentleilighet i Freiburg. Oppsida var at den normalt svært svettedrivende hytteanmarsjen til Cabane De Tracuit kunne bli tilbakelagt under humane temperaturforhold. Etter litt rot i starten i bebygd område kom vi igang. 3 timer, flott tur, nærkontakt med Anniviers-kveg, heldigvis ikke voldsom.
Dent Blanche, Zinalrothorn og Amund Faller Råheim
Dent Blanche, Zinalrothorn og Amund Faller Råheim

Cabane de Tracuit er en av Sveits' virkelige hytteoppturer, og frokost 5 for Bishornbestigere hørtes snilt ut. Problemet var at det var meldt nedbør fra 9-10, så ramma ga et visst stress.

Som vanlig seinest ut av hytta, og som vanlig tok vi igjen de aller fleste i løpet av en god time med utstyr og bregåing. Nå lot vi 3 taulag som virket organiserte være i front, da sikta blei gradvis dårligere. Etter konsentrert, seig oppstigning på toppbreen, spesielt gitt laber akklimatisering, kom vi opp på toppryggen. Den var isglassert, forøvrig fast og fin å gå. På toppen merka vi for alvor at dårlig vær var i anmarsj, men lite sikt og hard vind.
Anstrengt toppstemning
Anstrengt toppstemning

Det var tid for retur, og den siste kilometeren fram til stegjern-tau-av blei et kappløp med rotbløyte og kilende nære lynnedslag. Uansett, vår gong-gong het Cabane de Tracuit, og vi å prikka inn en periode med litt lettere regn for start av nedturen. Blaute og lykkelige ankom vi Zinal etter et par timer på gradvis mer gjørmete stier.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.