Lindtjørnsknuten Vest - helt nordøst i Lund kommune (02.08.2019)

Written by pkvernstrom (Pål Kvernstrøm)

Duration 4h 00min
Distance 13.5km
Vertical meters 496m
GPS
Ascents Lindtjørnsknuten (734m) 02.08.2019
Lindtjørnsknuten Vest (730m) 02.08.2019

I flott og varmt sommervær tok eg turen til ytterste punkt i Lund kommune, hvor kommunetoppen ligger, så nær Sirdal og Vest-Agder som det er mulig å komme...

Vurderte østlig rute som mange har valgt, og som nok er betydelig kortere, men falt ned på turen via Espelistøl.
Parkerte ved veien mellom Gyadalen og Moi. Startet på grusvei, over elv og var snart inne på stien oppover mot Espelistøl. Denne er godt merket (blå). Vel fremme på stølen hadde eg bestemt meg for å gå nordover og opp på åsen nord for Raunelivatnet - litt kronglete og ulendt, men egentlig fint område å gå i. Herlig å komme opp på glatt fjell. Flott landskap her oppe!

Holdt retningen mot Bergeheia på 717moh, og like før denne kom eg plutselig over den blåmerkede stien igjen.. kunne tyde på at noen hadde merket "ny" sti helt opp til Lindtjørnsknuten. Fulgte lett denne videre mot toppen, som nå fulgte en litt annen rute over kløften som deler fjellet i vest-øst retning. På vei ned måtte eg også en rask tur oppom Lindtjørnsknuten.

Turen ned valgte eg å følge den blåmerkede stien, som tross alt var ganske fin - endel lenger (7,5km) enn ruten min opp (6km), og noen bløte parti var det jo, men alt i alt en fin måte å komme seg til denne toppen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.