Nesten natt-tur til Jøronnatten - Bø kommune (08.08.2019)

Written by Stigun GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 3h 27min
Distance 10.6km
Vertical meters 692m
GPS
Ascents Jøronnatten (1,274m) 08.08.2019 19:54
Visits of other PBEs Røytejuvvegen (275m) 08.08.2019 17:49
Røksbu parkering (560m) 08.08.2019 17:49
Overnatting i Seljord på vei til Langesund og Sørlandet. Ville ha med meg Jøronnatten om ettermiddagen etter ankomst; kommunetopp-Telemark er fortsatt et relativt "terra inkognita" for min del...
Det var lengre å kjøre enn jeg først hadde antatt og i tillegg rotet jeg fælt med å finne fram, og leste; litt for sent, at andre inkl Knut Sverre også hadde strevd en del for å finne rett vei til stistart. Omsider fant jeg rett vei (Røytejuvvegen Bomvei) opp til Røksbu parkering. I starten skogsvei med mulighet for et par "short-cuts", b.l. opp en meget bratt bakke til et par hytter. Videre på ikke veldig lettgått sti (mye grove røtter og stein), etterhvert til et stidele ved Langetjønn, hvor jeg holdt på å gå feil, men oppdaget feilnavigeringen tidlig. Deilige blåbr og molter her og der som jeg forsynte meg av. Herfra kunne jeg se ettermiddagens mål, og til venstre litt lenger vekke Troganatten, som er omtrent på samme høyde; heldigvis skulle jeg ikke så langt. Noe bratt siste stykket opp til Jøronnatten, og stedvis litt løs, og fortsatt ikke av de mest lettgåtte stiene (mulig jeg hadde blitt for godt vant etter nylig å ha gått på mange flotte stier i Nord-Norge..)Jøronnatten var ingen ruvende tinde, likevel markert nok på en bølgende platåtopp.
Jøronnatten med Bø for sine føtter
Jøronnatten med Bø for sine føtter

Bra utsikt til Bø, som fortsatt lå badet i kveldssol. I nordlig retning kunne en disig Gaustatopp skimtes.
Storebror Gaustatoppen i det fjerne
Storebror Gaustatoppen i det fjerne

Ned igjen samme vei, litt "krøkkete" på grunn av steiner og røtter som var fuktige av kveldsdoggen som hadde lagt seg. Skumringen hadde vel ankommet da jeg kom ned til bilen; gikk lettere å finne veien tilbake til Seljord..
Langetjønn. Kvelden er i anmarsj
Langetjønn. Kvelden er i anmarsj

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.