Midtstrandnuten (04.07.2019)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Duration 1h 07min
Distance 3.4km
Vertical meters 44m
GPS
Ascents Midtstrandnuten (790m) 04.07.2019 13:41
Visits of other PBEs Gyvatn parkering (578m) 04.07.2019 13:41
Toppen med flott utsikt
Toppen med flott utsikt
Hadde gruet meg for denne turen med bobilen, da de skrev om smal vei og smale broer og rufsete terreng å gå i. Kjørte fra Evje og oppover dalen til Longevatn, videre opp til Espelid og forbi siste gården til bommen. Kr 50,- i bompenger, ingen kvittering, bare rett i kassen. Kjørte videre innover den smale, men fine veien til Koland. På veien stod det en traktor litt kinke til, men klarte å lirke bilen forbi på den smale veien. Var så dumme å kjøre helt ned til vannet med bobilen, men kom på bedre tanker og klarte med mye spinning å få den opp igjen og parkerte ved et gammelt hus.
Parkerte til slutt her.
Parkerte til slutt her.
Traff grunneier og traktoreier her, han så til sauene sine. Ved vannet lå det mange båter og det stod også mange biler der. Grunneier sa at det var hytteeiere som hadde hytter i Setesdalen, helt på andre siden av vannet. Han sa også at vi ikke burde gå langs vannet, der er dårlig sti og de som bor her følger et dyretråkk/sti som går på toppene bortover. Han begynner ved hytten sin ved Rostøltjønnet og går over høyden bortover, men vi kunne krysse elven og finne tråkket litt oppe i lien.
Det var skikkelig vått i lyngen og gresset etter regnet før på dagen, så gamasjer var et lurt valg i dag.
Vi krysset elven på en fin plass og fant med en gang et svakt tråkk oppover og kom fort inn på et godt tråkk som vi fulgte skrått oppover til toppen. Mistet tråkket her og der ved myrene, men fant greie løsninger og kom inn på det igjen.
På toppen blåste det kald vind, så her spiste vi bare maten vår og gikk ganske fort ned igjen.
Liv i blåsten
Liv i blåsten
Blåste over alt, også bak denne knausen.
Blåste over alt, også bak denne knausen.
Flott utsikt over Gyvatn
Flott utsikt over Gyvatn
Traff 4 røyer i begynnelsen av stien og hele rypeslekten på slektstreff rett før toppen.
Da vi kom ned igjen, hadde bonden flyttet traktoren sin. Takk for det. Kjørte ned igjen veien og kikket etter bilen til bonden. I svingen rett etter der asfalten begynner bor han i et stort hvitt hus. Stoppet bilen og han har nok sett etter oss for han kom fort ut. Snakket lenge med ham om fjell, dyr og blomster. Han hadde undervist i naturfag på skolen før han ble pensjonist og kunne fortelle at det stemte det jeg så, at her var flere typer marihand på myrene oppover. Han eier grunnen helt fra huset sitt og hele veien inn til Midtstrandknuten.
Tror begge disse er flekkmarihånd, men de var så fine kontraster
Tror begge disse er flekkmarihånd, men de var så fine kontraster

Kunne ikke spore oppover da det ikke er dekning i området.
Prøvde å spore ned igjen, men misset to plasser, et sted i begynnelsen (fra toppen), gå litt lengre frem før dere går ned en litt bratt grønn renne. Ta også til høyre og skrå nedover der det er en fin og naturlig grønn "renne" når dere er nesten nede. Dyretråkket/stien fortsetter rett frem og det er fordi det går helt tilbake til Rostøltjønnet. Vi fant nytt dyretråkk lengre nede og som gikk over elven igjen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.