Vestfjellet (29.06.2019)

Written by ersystopo (Erlend Råheim) GSM

Map
Ascents Bamleåsen (545m) 29.06.2019
Bokkemyråsen (495m) 29.06.2019
Vestfjellet (634m) 29.06.2019
Et ærend brakte meg til Larvik, og mystisismen rundt Vestfolds høgeste tind brakte meg hit.
Opp via gjenstridig bom med dyr passering (måtte ringe en vennligsinna bomvakt for å få den opp) og til et kryss oppunder 400 m-kota. Jeg vurderte å ta hele vegstrekningen til beins, men med tett oppunder 30 grader og utsikt til ekstrem stølhet på veg ned, valgte jeg å motarbeide det grønne skiftet enda litt mer på en bilbefengt dag.
Korteste veg til topps på Skibergfjellet via stien merka rødt på herværende kart. Den er definitivt et raskere valg enn den mer tradisjonelle som går lenger nord. Den forhenværende stolte tind er redusert til topografisk insignifikans etter nymåling av området, men det lønner seg å ta med seg utsikta østover herfra før en går over på vesttoppen, for der mangler den.
Via stor sti, seinere liten avstikker, til Vestfjellet. Jeg skal ikke mene for mye om navninga i denne delen av landet, men navnet Skibergfjellet bør vel bli brukt videre, med et tillegg for "Vestre"? Vestfjellet blir jo litt trivielt for en fylkestopp (f..k regionreformen).
Omfattende utsikt mot "the rugged Skrim peaks" og kjente Telemarksartifakter, som står vagt fram i disig luft.

Sti sørover ned til vegnettet. Så følger jeg denne litt til sørover og tar opp i stilaust terreng. Liten framdrift i stigning og lyng samt grusom temperatur medfører et fluetrøkk som nesten gjør forholda ulevelige. Kartet blir brukt til alt anna enn orientering. Opp på den østre knausen og raskest mulig ned til veg, uten fotopause. Jeg kommer på en ikke-kartfeste driftsveg noe før bilvegen og innser at den hadde vært beste vegvalg også opp.
Så følger en lang løpsetappe på skogvegnettet, til Bokkemyrstua. Herfra går det gradkledt kjerreveg til topps på Bokkemyråsen, som er så flat at den gir assosiasjoner til kontinental topografi. Ingen stopp på toppen, ingen utsikt å forevige, tilbake til utgangspunktet.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.