Urban "topptur" i Bergen Vest (04.06.2019)

Written by sveinh (Svein Haustveit)

Start point Straume (9m)
Endpoint Olsvik (141m)
Characteristic Car drive
Duration 2h 34min
Distance 10.0km
Vertical meters 540m
GPS
Ascents Grøntua (181m) 04.06.2019
Knappen (135m) 04.06.2019
Svartaberget (194m) 04.06.2019

Samling av topper på lister kan få mange konsekvenser. Nå er det topptur i Bergen Vest. Burde kanskje gått eller sykla mellom toppene men det blei bil.

Første topp ut: Knappen (3km)
Kjører til Straume og tar av mot ukjent terreng. Det viser seg at største urfordring er å parkere. Det er trangt og mange skilt. Hadde tenkt å parkere ved noe jeg trodde var en skole men det viser seg å være en institusjon drevet av Bergen kommune. Føler at jeg ikke hører hjemme og snur. Ender opp med å parkere helt ute ved Straume på en plass med papir/glassretur kontainenere.
Går tilbake opp mot vannet forbi institusjonen og kommer til en parkeringsplass nesten oppe ved dammen som ser ut til å være brukt av joggere og hundeluftere. Går rett opp til toppen langs sti som følger stømledning til masta. Toppen er ganske urban med mange etterlatenskaper fra 2 verdenskrig ? Går hjem rett mot sør for å få en liten runde.

Nummer 2: Svartaberget (3km)
Kjører not nord langs Straumevegen og tar av mot sentrum. Tar av til parkeringsplass merket Kanadaskogen. Stopper ved første P plass men kunne kjørt litt lenger helt til hundeluftebingen. Veldig tilrettelagt veg og sti opp til Svartavannet. Tar av inn på sti og drar rett mot toppen. Masse stier i mange retninger og ingen skilt (kunne sett på skilt ved parkering) Det er greit å gå opp og dette ligner mere på topptur. Kommer inn på en sti som går langs ryggen mot vest. Fin topp med flott utsikt mot vest. Følger stien not sør og den dreier etterhvert ned mot Svartavannet og det blir en liten runde.

Finalen: Grøntua (3 km)
Hater parkeringsrot og satser på Olsvik kirke(!) 300 m fra toppen. "That was too easy". Må prøve å lage en runde her og og går igjen mot sør. Kommer ut på en skrent mot noen blokker og ender rett bak disse. Dette er nok noen sin hverdagstur. Runder rundt mot nord og skjønner at skolen oh kirka ligger oppe på en markert skrent mot vest. Ser en svak sti og følger denne opp igjen til kirka og bilen.

Skulle egentlig også vært på en annen urban topp Toppefjellet men det får bli mann/hund aktivitet en gang kona skal på IKEA.

Utsikt fra Svartaberget
Utsikt fra Svartaberget
Svartavannet, sikkert fint å bade
Svartavannet, sikkert fint å bade
PArkering ved Olsvik kirke/VGS med Lyderhorn bak
PArkering ved Olsvik kirke/VGS med Lyderhorn bak
Utsikt fra Grønetua
Utsikt fra Grønetua
Gammelt kulturlandskap
Gammelt kulturlandskap
Nytt kulturlandskap
Nytt kulturlandskap

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.