Smårusk på Gaupås? (Birkelandsnipa og Hetlebakksåta) (07.05.2019)

Written by sveinh (Svein Haustveit)

Start point Hetlebakkstemma (130m)
Endpoint Hetlebakkstemma (126m)
Characteristic Hike
Duration 1h 53min
Distance 7.4km
Vertical meters 467m
GPS
Ascents Birkelandsnipa (288m) 07.05.2019
Hetlebakksåta (334m) 07.05.2019

Jobb kollega MathMath (Mathias Chr. Mathiesen) drar innpå meg på rankingen på Bergenslista. Fruen har dameklubb, det er fint klart vårvær og hunden må på tur. Kursen legges mot Ytre Arna/Gaupås og ukjent landskap. Tar av ved andre avkjøring til Gaupås og kjører opp Hetlebakkveien til Hetlebakka "bygda". Det er trangt og vanskelig å finne parkering. Parkeringen som er vist på PB er nå skilta med parkering forbudt. Det er bedre å prøve på en grusplass/postkassestativ nedenfor dammen på min tur sitt sørligste "hjørne".

Turen opp til Birkelandsnipa går greit gjennom et hogsfelt med dype hjulspor etter tung maskin. Det er nok finere å gå opp der hvor jeg seinere går ned lengere inn. Selv om jeg kaller dette smårusk så er dette et fjell. Flott utsikt på toppen mot "Vidden", Veten i Åsane, Høgstefjellet og IKEA.

Vil gå en annen veg ned og roter litt som sporet viser. Her er det finere å gå. Tar litt mot nord langs en sti og kommer meg opp på ryggen mot Hetlebakksåta. Møter flere folk på tur. Dette er nok noen sitt "nær" fjell. På toppen tar jeg en avstikker ut mot utkikkspunkt mot Sørfjorden før jeg går raskeste veg ned. Planen var å plukke Beitelen men det er får holde for i kveld. Kanskje det er noe gode matrester fra klubben hjemme ?

Utsikt mot nord fra Birkelandsnipa
Utsikt mot nord fra Birkelandsnipa
Hetlebakksåta fra Birkelandsnipa
Hetlebakksåta fra Birkelandsnipa
Mot Garnes og Gullfjellet
Mot Garnes og Gullfjellet

User comments

  • -
    avatar

    Fortsatt trygg

    Written by MathMath 08.05.2019 13:19

    Gleder meg til den turen, men det er enda en stund til jeg puster deg i nakken :-D

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.