Taskedalstinden (22.04.2019)

Written by torehum (Tore Humstad) GSM

Start point Bøstølen (487m)
Endpoint Bøstølen (474m)
Duration 5h 55min
Distance 12.5km
Vertical meters 1,332m
GPS
Ascents Taskedalshornet (1,406m) 22.04.2019
Taskedalstinden (1,609m) 22.04.2019

Andre påskedagstur i feiende flott vårvær. Det var opp mot 20 grader i lavlandet og stråelende sol. Vi tok tidlig avreise fra Molde slik at vi var i gang fra Bøstølen i åttetida. Vi var fire i følget; Eugene, Halgeir, Ståle og meg. I tillegg fikk vi etter hvert hyggelig selskap fra Anders fra Östersund.

Flotte omgivelser bortover toppryggen mot Taskedalstinden. Skavlene var store. På grunn av zoom ser det ut som vi er litt nærmere enn vi er.
Flotte omgivelser bortover toppryggen mot Taskedalstinden. Skavlene var store. På grunn av zoom ser det ut som vi er litt nærmere enn vi er.

Opp til Taskedalshornet (1406 moh)

På grunn av ei viss utstråling om natta var, var det forholsvis skarpt føre på veg oppover. Vi gikk via Taskedalskollen (1028 moh) og fortsatt oppover ryggen til den ble så smal og bratt av vi valgte å sette skiene på sekken. Det ble noen høydemeter med lett klyving på ryggen.

Langs toppryggen

Oppe på Taskedalshornet fortsatte turen langs toppryggen. På østsiden måtte vi ta hensyn til store skavler. På vestsiden måtte vi ta hensyn til skare og underliggende bratte renner. Det er mao. lurt å ta et bevisst vegvalg bortover ryggen på vinterstid.

Opp til Taskedalstinden (1609 moh)

Det siste stykket opp til Taskedalstinden bød på noe lett klyving på egggen, og enda mer forsering nede i snøfeltene på vestsiden. Isøks var greit å ha. Stegjern kunne også ha vært en fordel, men med gode spor og greie snøforhold, gikk det veldig greit å sparke seg inn i snøen.

Returen

Returen fulgte mer eller mindre samme rute som oppturen, men fra Taskedalshornet fulgte vi renna ned (i stedet for ryggen) og dreide mer i retning Taskedalen for å få mest mulig sammenhengende nedkjøring.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.