Hornflågan (16.03.2019)

Written by Movegen22 GSM

Start point Bjørnhollia
Endpoint Samme
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 7h 30min
Distance 25.0km
Vertical meters 1,152m
Map
Ascents Hornflågan (1,650m) 16.03.2019
Veslhøa (1,279m) 16.03.2019
Visits of other PBEs Bjørnhollia (914m) 16.03.2019

Værmelding og invitasjon til å bo hos Beate og Svein i Bjørnhollia avgjorde helgas turvalg. Sekretæren har masa om Hornflågån i lang tid, og det er på tide å komplettere Nord-Fronlista.

Vi reiste over Venabygdsfjellet og gikk fra "Sjokoladelåven" i Atndalen fredag ettermiddag. Ankom Bjørnhollia i opptrakka spor etter 1 time og 45 min. Fikk fyrt opp og innlosjert oss, og hadde en trivelig kveld ved foten av Rondane.

Lørdag opprant med sol fra skyfri himmel. Litt kaldt fra morgenen, men nesten ingen vind. Gikk mot Geitsida, og fulgte opptrakka spor mot Eldåbu. Fikk mye gratis her til vi kom over skoggrensa. Her var det gjenblåst, så da ble det brøyting. Masse spor etter villrein. Vi kom også over et forholdvis ferskt jervespor.

Tok en rast ved Vulubu før vi gikk innover dalen mellom Veslhøa og Hornflågån. Gikk opp på Veslhøa fra høyresida. Her fikk vi sjå villrein :) De var rett under toppen, og været oss ikke så vi fikk sett på dem ei lang stund. Passet oss for ikke å gå for nær slik at vi skremte dem.

Greit ned fra Veslhøa, men vi gadd ikke ta av feller. Ny matpause før vi startet på den laaaange bakken opp mot Hornflågån. Fantastisk utsikt da vi kom på toppen. Hadde på turen innover Geitsida sikta oss inn på hvor vi kunne krysse på veg ned - så kursen ble satt dit.

Av med feller, og fikk en magisk nedkjøring. Urørt pudder på god såle - kan man ønske mer? Kom ned der vi hadde tenkt, og labba opp mot sporet i Geitsida. Av med feller igjen. Fin snø også her, men foræderiske steiner var harde mot skia...

Ankom Bjørnhollia, blide og fornøgde etter en flott dag i fjellet. Det er ikke så verst i Rondane heller, sjøl om vi holder en knapp på Jotunheimen.

Trivelig middag og kortspill sammen med Beate og Svein på kvelden. Våkna til hauger og lass med nysnø - påskesnøen reddet? Men kombinert med vind ble returen litt tyngre enn forventa. Brukte nesten to timer. Bytta på brøyting, men tungt lell. Venabygdsfjellet var stengt, så det ble retur over Dovrefjell.

Anbefaler et besøk på Hornflågån på ski - skal ikke undervurdere Rondane som randodestinasjon ;)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.