Svanstulfjellet (17.02.2012)

Written by Roger (Roger Gundersen) GSM

Characteristic Hike
Map
Ascents Svanstulfjellet (723m) 17.02.2012

Tråkketur til Svanstufjellet.

Start: Parkeringa på Svanstul (Bomvei 60,- betaling kun med kort)

Trodde jeg skulle komme lett unna med denne pf 100 toppen, da det vanligvis prepareres løype over fjellet her med snøskuter. Skiløypa passerer rett på undersiden av toppunktet, så det kunne vært en fin mulighet for en rask ettermiddagstur til topps. Ringte Løvenskiolds sentralbord, og jo da det skulle være kjørt opp der.

Vel framme viste det seg at løypa over Svanstulfjellet ikke var blitt kjørt opp i år i det hele tatt, så da var det bare å tråkke seg oppover og selvfølgelig sende et par mørke skyer i retning av skogseieren:)

Når man kommer opp de første kneikene i skitraseen flater terrenget fint ut innover et par myrdrag. Da er i grunn de verste stigningen unnagjort. Stigningen videre opp mot fjellet går i jevne etapper.

Erobret selve toppen fra nordøst, der skitraseen kommer tettest inn under toppunktet. De siste knappe 100 meterne var det av med skia og klatre opp, eller nærmest dra seg opp gjennom lårdyp snø.

Tett granskog stenger det meste av utsikten fra selve toppunktet. Men beveger enn seg et par hundre meter nord for toppen vil jeg tippe enn kan finne noen fine utsikspunkt.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.