Kjølberget, høyest i Våler kommune (23.08.2008)

Written by ØyvindBergkvam (Øyvind Bergkvam) GSM

Map
Ascents Bakklintrøysa (654m) 23.08.2008
Kjølberget (704m) 23.08.2008

Var en gjeng på hyttetur ved Harasjøen fra fredag til lørdag, da vi gutta ble "kastet ut" pga jentekveld og dermed var det klart for å bestige noen skogstopper:o)

Våler ble første mål, og jeg kjørte til Elverum og videre rv 25 mot Trysil. Inn på rv 208 til avkjøring mot Høljedalen (bomveg kr 30,-). Fikk kjørt noen kilometer innover til jeg kom til en låst bom ved en liten demning ca 2 km unna stien som førte til topps. Strålende fornøyd med dette! :o)
Syklet oppover de 2 kilometrene før jeg var ved den blåorangemerkede Finnskogleden. Ganske myrete oppover stien, men kom meg opp og ned igjen uten å bli gjennomvåt iallefall. Fint skogsterreng, og følelsen av villmark er absolutt til stede. Kjentmannstopp, bolt i bakken og lite utsikt fra toppen.
Syklet deretter rundt Kjølbergmyra og frem til stien som fører opp til Bakklintrøysa (Rr108). Fin tur opp til toppen hvor utsikten var betydelig bedre enn fra Kjølberget. Deretter bar det tilbake igjen til bilen for å jakte på flere kommunetopper :-)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.