Vassfaret (28.12.2018)  4

Written by Atomsilda (Jørn Håvard Ask) GSM

Start point Bogen (661m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 3h 58min
Distance 13.1km
Vertical meters 642m
GPS
Ascents Storrustefjellet (1,224m) 28.12.2018 12:48

Kjapp avgjørelse på morran i går. Pakket fort og kom meg avgårde på et forferdelig glatt føre fra Gjøvik. Ville prøve å rekke Morten og Pål ved bommen inn mot Storekrakk. Møtte de ved bommen og kjørte inn til vinterparkeringen. Kom kom også rett etterpå og sammen gikk vi ca 3km før vi tok av sporet for å finne en bålplass for natten. Der var alle mann i arbeid en god stund slik at det ble "noen favner ved" Tørr furu og Gran falt som fluer... og bålet ble stort og varmet til over midnatt. Øyvind B kom også ettervert alene oppover sånn ved 21 tiden. På grunn av hans somling ble det straffearbeid for han med å hente ved... :)

Det ble mange trivelige timer ved bålet... grilling av pølser og diskusjon hvor turen dagen etter skulle gå.
Været bedret seg utover kvelden.. stjerneklart og det ble kald natt. Greit nok i soveposen, men supersøvn ble det ikke. Kim hadde ikke tid til å bli med på fjellet så han dro tidlig hjem. Vi andre dro etter en frokost ved et SVÆRT stort bål. Turen gikk oppover mot Storrustefjell. Flott vær og ca 5 minus. Ikke veldig mye snø på fjellet etter Storekrakk, men greie skiforhold inn til den snille toppen her i Vassfaret. Var litt skeptisk til nedkjøringen, men vi fikset det også. Det ble to stavbrudd på turen... og et ødelagt Exped underlag pga glør. Shit happens..
Alt i alt en flott tur i Vassfaret. Takker alle for en fin tur.


Ørneflag

User comments

  • -
    avatar

    Terningkast fire?

    Written by mortenh 29.12.2018 16:04

    Ta deg en bolla da :-) Tror vi er på vidt forskjellige planeter jeg Jørn. For øvrig takk for fine bilder fra en ildfull tur!

    • -
      avatar

      Sv: Terningkast fire?

      Written by Atomsilda 29.12.2018 16:30

      Ha. Ha.. Etter hull i Exped underlaget og flere hull i min beste fleece jakke ble det slik :) Men var i tvil.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.