Solliknuden - Sokndal; i whiteout og ishålke (23.11.2018)  3

Written by Stigun GSM

Start point Solliknuden parkering (137m)
Endpoint Samme (137m)
Characteristic Hike
Duration 4h 07min
Distance 11.3km
Vertical meters 660m
GPS
Ascents Solliknuden (620m) 23.11.2018 12:37
Visits of other PBEs Solliknuden p-lomme (125m) 23.11.2018 10:19
Etter flotte turer i uovertruffet novembervær på første dag av mitt mer eller mindre spontane minikommunetoppraid til Sørvestlandet dagen før, opprant dagen i dag med gråvær, men Yr hadde lovet ingen nedbør.. Som mange ganger før vidløftige og overoptimistiske planer angående bestigninger denne dagen. Dagens første (og skulle det vise seg; eneste..) toppmål i dag var Solliknuden, som er kommunetopp i Sokndal. Kjørte til Moi og parkerte like over Lund Folkehøyskole. Startte å gå på god grusvei som ikke langt oppe gikk over i godt rødmerket sti. Isglasur på steiner og berg, og høyere opp mer og mer issvuller. Forsiktighet var således påkrevet, og avansementet ble heretter.
Kjempe med eggeskjærer som har vært på ferde?
Kjempe med eggeskjærer som har vært på ferde?

Etterhvert tåke, og snart begynte et fint dryss av snø; etterhver større snøfiller, men heldigvis lite vind. Det var faktisk ganske langdrygt oppover, siste delen en god del opp og ned, men til slutt kunne jeg lokalisere varden.
Vinterlig; Solliknuden intet blivende sted i dag..
Vinterlig; Solliknuden intet blivende sted i dag..

Ned samme vei, med flere "tryninger" og mange glipptak(mine nyervervete la Sportiva Trango Guide var IKKE det beste skotøyet under de rådende forhold :()
Dette ble en relativt slitsom tur som opplevdes atskillig lengre enn antall km og høydemeter skulle tilsi (og andre "planlagte" toppmål samme dag falt i fisk..), noe forholdene får ta mesteparten av skylden for.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.