Kvamsfjellet og Vassberget (02.06.2018)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point Øst for Erstad (169m)
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 42min
Distance 6.9km
Vertical meters 483m
GPS
Ascents Kvamsfjellet (231m) 02.06.2018
Vassberget (288m) 02.06.2018
Visits of other PBEs Svarthamrane (200m) 02.06.2018

Etter turen på Elsåsfjellet, kjørte jeg sørover og parkerte i en liten lomme langs veien like øst for Erstad. Herfra gikk det god sti opp til Kvamsfjellet. Stoppet ved Svarthamrane for å ta litt vann og nyte utsikten. Til tross for at det nå gikk mot ettermiddag, var det fremdeles glohett. Svettet som en gris.

Toppen av Kvamsfjellet
Toppen av Kvamsfjellet

Brukte ikke så lang tid opp til Kvamsfjellet. Stor steinhaug av en varde her oppe. Tok et bilde før jeg fortsatte mot Vassberget. Gikk nå ned en sti over et hogstfelt og kom ned til grusveien som skiller de to toppene. Stod en liten stund å funderte på om jeg skulle følge denne et lite stykke ned mot sørøst og se om jeg fant en god sti opp til Vassberget lenger nede, eller om jeg skulle følge stien mot Storavatnet et lite stykke. Jeg gikk for sistnevnte.

Denne stien var rødmerket og startet rett på andre siden av veien fra der jeg nå kom ned. Behagelig og god sti. Når jeg nå i tillegg hadde gått tom for vann, var det en sann luksus å fylle flasken og skylle hodet i elven som rant litt lenger nede.

Vassberget
Vassberget

Jeg måtte et godt stykke forbi sørenden av Storavatnet før jeg fant en sti som gikk opp mot Vassberget. Denne var veldig utydelig i starten. Likevel var det merket med røde pinner oppover. Det var ikke antydning til spor i terrenget, så jeg hadde bedre nytte av å bare se etter neste pinne.

God og svett på toppen av Vassberget
God og svett på toppen av Vassberget
Skilt og turbok på Vassberget
Skilt og turbok på Vassberget

Lenger oppe ble stien mer tydelig. Litt bratt her og der. Ankom omsider toppen av Vassberget. Solte meg mens jeg nøt stillheten og utsikten over Lindås. Ned igjen fulgte jeg en sti som gikk sørover og kom ut på grusveien lenger nede. Herfra jogget jeg ned til hovedveien og opp svingene tilbake til bilen. Var igjen helt tom for vann da jeg kom tilbake hit. Heldigvis var jeg godt forberedt med flere fulle flasker i bilen. Tok faktisk en hel liter på styrten. Etter å ha helt resten over meg selv, skiftet jeg t-skjorte og satte kursen mot Bergen. Det hadde vært en nydelig dag med flere flotte turer i Lindås!

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.