Omsdalsåsen (28.01.2012)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Characteristic Hike
Duration 2h 19min
Distance 3.9km
GPS
Ascents Omsdalsåsen (244m) 28.01.2012

Snø tur med gutta:)

Porsgrunn pf 100 topp. Tur følge: Sigurd, Magnus og Sniff. Amalie syk:(

Vi parkerte ved barnehagen i nærheten av gården Stulen. Da eg for en gang skyld hadde reflektert over tur beskrivelsene her inne fra før, viste vi nå at det skulle gå en brukbar skogs/traktor vei opp mot toppen fra der vi parkerte.

Og jo det stemte godt. Det var til og med brøytet halve veien:) Og opp mot toppen, så bryter det av en vei tidligere en hva det er merket på kartet, som gjorde turen enda raskere.
Oppe på toppen var det fotografering og så ned igjen. MEN vi bare måtte (pappaen) innom Søndre omsdal, da varden på toppen så fin ut på bilde av Roger Gundersen, som er på hovedsiden til Omsdalsåsen. Så derfor avstikkeren på GPS sporet som ligger ved.

I tillegg kom vi over en skadd elg, som vi måtte sjekke litt nærmere. Det var blod i en av ligge gropene, så det vekket mistanke. Vi fant elgen, som så skadd ut på hø bakfot. Viltmyndigheten avd Porsgrunn ble kontaktet da vi kom hjem og de skulle sende en kar opp ila morgendagen, siden det hadde begynt å bli mørkt når vi ringte.

29.1 Tilbakemelding fra Viltmyndighetene: Elgen avlivet. P.g.a Brudd i hø. bein. Så nå går han nok rundt i "elgehimmelen" og gomler nye skudd av løvtrær. Får bare håpe det ikke er samme himmel som ulvens evige jaktmarker.....:)

User comments

  • -
    avatar

    Flott utsiktspunkt!

    Written by Roger 31.01.2012 12:59

    Ingen dum ide å stikke bortom søndre topp og få med seg ”rosin i pølsa”. Dessutten oppgis toppunkta som like høye på turkarta for Porsgrunn, så hvorfor ikke.. ”Pettersen” var forresten et fint navn:)

    • -
      avatar

      Sv: Flott utsiktspunkt!

      Written by 19topper 31.01.2012 15:02

      ups, sorry for det:) Fikset:-D

  • -
    avatar

    Skyldig...hmm JA, er vel det:)

    Written by 19topper 29.01.2012 13:13

    He he, joda, dette stemmer. Vanskelig å lyve seg unna disse beskyldninger:) Og det er jo moro med å gå inn i historien også;) Men tenker vi svinger innom Peppes på Down Town når vi først er der borte. Vi tenker at det ikke er "dagstur" som beskriver den siste toppen, best:)

  • -
    avatar

    Schnakk om målrettethet a'

    Written by mortenh 29.01.2012 10:07

    Her går vi for listekomplettering skjønner jeg. Når du skal til Veitåsen så vil du vel være en av de første i historien som har reist helt fra Larvik ut dit i ens ærende for å bestige den åsen :)

    Lykke til med sisteturen.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.