Rett opp og normalen ned (04.10.2018)  5

Written by evatopp

Start point Campo Imperiale (2,131m)
Endpoint Campo Imerialr (2,131m)
Characteristic Alpine trip
Duration 5h 00min
Distance 11.0km
Vertical meters 1,000m
Map
Ascents Corno Grande (2,912m) 04.10.2018

Utgangspunktet for turen var en leid villa i Gallicano nel Lazio sør for Roma. Vi plottet inn Campo Imeriale i Google map og etter snaue to timer og 150 km var vi klare. Flott motorvei til byen Assergi. Deretter på asfaltvei til Campo Imeriale. Godt skiltet. Nydelig tur opp.

Stien starter til venstre for observatoriet og er godt merket og skiltet hele veien til topps. I tillegg er stien tydelig. Noen meter opp i bakken over observatoriet tar stien til høyre langs åssiden. Deretter er det å følge denne til stiskillet der den ene stien er merket Direttissima og den andre Vetta Occidentale (normalruten).

Vi valgte direkteruten opp. Det ble buldring og lett klatring utenfor min komfortsone (grad 3 og 4). Det starter pent men bratt. De siste 300 hm er imidlertid ganske vertikale med både klyving i sprekker og passasjer uten feste. Ingen hjelpemidler. Ned gikk vi normalruten og den var helt grei. Dette er et fantastisk turterreng og toppturen er kremen.

Oppholdet på toppen ble kort. Tåke og to grader var årsaken.

Vi var meg to to venner. Vi brukte ganske nøyaktig tre timer opp og to ned. Oppturen tok lenger tid enn skiltet. Vi hadde kartutskrift. Sammen med GPS og god merking gikk det strålende på tross av tåke. Ettersom det er flere stikryss må man følge litt med.

Observatoriet
Observatoriet
I bratteste laget opp direkteruta
I bratteste laget opp direkteruta
 Godt skiltet
Godt skiltet
På toppen så vi ikke nor
På toppen så vi ikke nor
Fint terreng
Fint terreng
Øl og kaffe i kul kafé i gammel heisstasjon på Campo Imperiale.
Øl og kaffe i kul kafé i gammel heisstasjon på Campo Imperiale.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.