Opp Aurlandsdalen (01.08.2015)

Written by AnneW (Anne Woldmo) GSM

Map
Ascents Sankt Pål (1,695m) 01.08.2015

Kjetil, Pi og jeg tok toget fra Hønefoss til Hallingskeid. Syklet derfra til Flåm, med innlagt vaffelstopp på Vatnahalsen hotell samt på Rallarrosa.

Neste dag tok vi bussen til Vassbygdi, og gikk til Østerbø i nydelig vær og vakker natur. Brukte ca 6 timer.

Dagen etter gikk vi fra Østerbø mens sekkene ble fraktet med bil av herr Eira opp til Geitrygghytta. Vi gikk over Steinbergdalen, vi måtte heise opp Pi to ganger - veldig bra teamwork av oss alle tre! Tidvis regn, mye bra vær. Rastet ved Steinbergdalhytta (nedlagt), spiste viltgryte der. Videre til Geitrygghytta i nydelig vær og sol. Brukte ca 8,5 timer inkludert tre pauser.

Siste dagen gikk vi fra Geitrygghytta til Finse over St. Paul, det var meget skiftende vær for å si det mildt! Alt fra sol til snøstorm...
Det var tidvis tåke, og på toppen før nedstigningen med Finse var det veldig dårlig vår og lite sikt. Mye snø i fjella. Vi gikk av stien en gang, merket det nesten ikke fordi vi så jo ingenting, men Kjetil fant relativt raskt stien igjen - heldigvis.

Etter KRAFTIG regnskyll etter Klemsbu, var vi klissblaute ved ankomst Finse. Mobilen min druknet. Vi brukte ca 6,5 timer.

Totalt sett en fantastisk tur som bydde på absolutt alt!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.