Kløverødkollen og Hovde (29.08.2018)

Written by vegardfj (Vegard Fjeld) GSM

Duration 2h 34min
Distance 9.6km
Vertical meters 543m
GPS
Ascents Hovde (566m) 29.08.2018 11:31
Visits of other PBEs Snurråsen Parkering (167m) 29.08.2018 09:54
Kløverødkollen Titopperpost (447m) 29.08.2018 10:25

Onsdagstur for å teste ut en ny Siljan-titopper. Valget i dag falt på Kløverødkollen, og når jeg først var i området tenkte jeg Hovde kunne være en grei bonustopp.

Turen startet i duskregn og tåke, så ikke det beste været for å få noe utsikt. Gikk greit å komme seg opp til stemplingsposten på Kløverødkollen, klipp nummer 5. Verre var det å finne selve toppunktet på Kløverødkollane, da jeg tydeligvis gikk litt for langt før jeg prøvde å gå ut av stien. Da var det litt for mye kratt, i tillegg til at jeg var blitt søkkvåt på det tidspunktet, til at jeg orket å kave mer inne i skogen. Så jeg fortsatte på stien til jeg kom forbi Kløverødtjønn og Tveitantjønn.

Valgte å prøve meg på Hovde til tross for at det surkla i skoa. Fulgte grusveien fram til skiltet sti opp til Hovde. Tenkte dette skulle gå greit og radig, men etter bare et par hundre meter mista jeg stien da det ikke var spesielt godt merket. Prøvde å gå der jeg trodde jeg skulle, og håpet å treffe på stien igjen. Det var imidlertid ikke så lett, så rota rundt en stund. Havnet selvfølgelig foran en dyp kløft jeg ikke kunne forsere, så etter å ha fulgt toppen av denne et stykke, fant jeg endelig stien igjen. Da var det greit å komme seg til topps.

Et flott topplatå, men dessverre lite utsikt i dag. Var noen glimt innimellom tåka, og hadde jeg gått turen et par timer seinere hadde det nok lettet opp litt.

Turen ned igjen gikk fint på sti, helt til jeg nesten var nede ved veien igjen, da mistet jeg stien nok en gang. Tydeligvis et parti der hvor det er dårlig merket. Er vel heller ikke veldig mye brukt sti, selv om denne nok tidligere har vært med på titoppern i Siljan (?).

Kom meg allikevel greit ned, og tok etter hvert stien ned på østsiden av Kløverødtjønn. Ble en relativt våt tur, selv om det egentlig ikke regnet så masse.

Kanskje turen må tas en gang senere i fint og tørt vær, så jeg kan nyte litt av utsikten også!

Titopper nummer 5

Omsider til topps!

Topplatået på Hovde. Litt trolsk stemning med tåka

User comments

 • -
  avatar

  Missing title

  Written by siroho 09.09.2018 03:53

  Ser at det er forbedringspotensial for siste del av turen i Hovde. Den gang Hovde var Ti-topper topp så gikk stien opp fra Hogstad i Opdalen, ikke fra Snurråsen. Så dette er en ny sti som Turlaget har laget det siste året. Det er nok grunnen til at det ikke er så mye brukt ennå. Siden det er en lang tur så er det ikke så mange som går den heller. GPS sporet er lagt ut på ut.no, så det er mulig å bruke for andre som vil dit.

  • -
   avatar

   Sv:

   Written by vegardfj 09.09.2018 21:18

   Men er det en annen sti fra Hogstad som kommer opp på en annen kant av Hovde? Tenkte kanskje man normalt fulgte skogsbilveien fra Hogstad opp til svingen der det er skiltet til Hovde, der jeg tok av når jeg kom andre veien fra? Tror ikke det skal mye til av merking i den bratte starten der for at det skal være lettere å finne fram.

   • +
    avatar

    Sv: Sv:

    Written by siroho 10.09.2018 14:06
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.