Trollsteinsnøtur (25.08.2018)

Written by linntherese GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 10h 13min
Distance 27.5km
Vertical meters 1,403m
GPS
Ascents Grotbreahesten (2,016m) 25.08.2018
Gråhøe (2,154m) 25.08.2018
Austre Trollsteinhøe (2,095m) 25.08.2018
Store Trollsteinhøe (2,201m) 25.08.2018
Søre Trollsteinhøe (2,161m) 25.08.2018
Fint i Trollsteinkvelven.
Fint i Trollsteinkvelven.

Lenge siden fjelltur

Etter turen til Styggedalsryggen er det en måned siden jeg har vært i fjellet. Jeg har vært i Sverige og Tyskland og på tivolier og forskjellig, og så har jeg begynt på skolen. Men på denne lørdagen kunne jeg på fjelltur. Mamma og Jørn blei med i tillegg til pappa.

Fint i Veodalen
Fint i Veodalen

Masse nysnø

Da vi reiste til Beitostølen så vi at det lå masse snø i fjellet. Vi kjøpte noe munngodt på butikken der før vi kjørte. Det var skikkelig mye snø altså. Og jeg hadde ikke med gamasjer eller sånn, og pappa hadde bare joggesko. Jaja.
Vi gikk først litt på veien og så litt opp og inn i dalen. Jeg har vært her en gang før, men det er nesten to år siden. Oppe i dalen var det mye snø og mye steiner, så det gikk ikke så fort. Vi gikk alle sammen et godt stykke før vi delte oss. Mamma er ikke så rask som vi andre og hun hadde vært på Grotbrehesten før, så da blei vi enige om at hun skulle fortsette alene i forveien mens vi andre gikk til den hesten.
Huff så mye stein det var … med glatt snø på. Jeg var litt sliten da vi kom til breen. Så gikk vi litt på breen og enda mer på stein, før vi var oppe.

Jeg og Jørn på Grotbrehesten
Jeg og Jørn på Grotbrehesten

Dårligere vær og flate topper

Da vi kom ned igjen, fulgte vi til slutt mamma sine spor. Vi syntes hun var tøff som hadde gått skikkelig bratt opp fra Glupen. Men nå kom tåka, så vi så ikke så mye. På den neste toppen var det ganske grått. Og på den neste der igjen også. Vi så ikke mamma, men kunne følge sporene hennes. Avtalen var at vi skulle møtes på den fjerde toppen. Store Trollstein eller noe sånn. Og der var hun.

Litt trolsk utsikt fra Gråhø.
Litt trolsk utsikt fra Gråhø.

Vi måtte over til enda en topp, slik at jeg fikk fem nye topper. 308 nå. Kanskje jeg klarer noen få til i år?

Det blei en lang tur tilbake, men jeg og mamme gikk og skravla masse, og så fant vi en morsom snøfonn med kjempedype sprekker.

Store sprekker i snøfonna.
Store sprekker i snøfonna.

Flere bilder

Kart

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.