Føringstur Storebjørn fra Leirdalen (26.08.2018)

Written by kristoffergh88 (Kristoffer Günther Hansen) GSM

Start point Leirdalen
Duration 11h 22min
Distance 12.9km
Vertical meters 3,024m
GPS
Ascents Storebjørn (2,222m) 26.08.2018 19:57
Bjørnelabben (2,153m) 26.08.2018 19:57

Føringstur for 500fjell (Sondre Kvambekk) da han hellere ville sitte i syden og drikke kulørte drinks end å labbe rundt i snøen i Jotunheimen ;)
6 hyggelige gjester hvor jeg hadde vært på tur med en av de tidligere på peakbook summit på hurrbreen. Gikk rett på stien, og rett på elvekryssingen ved Tverrbytnede.
BETA:Det står en svær hvit pinne litt ved siden av stien der en skal ta av ned til høyre mot elven. her er det bra bygget opp med stein for kryssing. ganske bra sti videre herfra til en kommer opp i morenelandskapet, her fra er det hei og håå ett stykke gjennom moreneur, før det igjen blir bra sti i grusen. Gps tracket fra turen er ganske brukbart å bruke. Hadde vært folk opp breen dagen før, og sporene deres syntes akkurat i nysnøen hele veien til toppen. veldig bra spor som gikk gjennom denne sprekklabyrint. Regner med det er Dawa på Leirvassbu som har gått opp sporet. Digg for meg, da navigeringsjobben ble betydelig lettere. Ikke helt intuitivt å finne raskeste veien alle plasser her om en ikke har spor. Ved Bjørnelabben er det bare å glemme å krysse sprekken. Beta her er å gå helt ut til høyre mot Smørstabbreen, for så å krysse en litt spennende snøbru og komme inn på fjell. Vi holdt mot høyre over labben. Gåing/veldig enkel klyving. Hadde med litt sikringer for fjell, men følte ikke behovet for dem. Vi gikk i tauet over labben, og funket egentlig bra med kjøttvekt de få plassene det måtte være nødvendig med litt stramt tau. Fra Bjørnelabben fulgte vi til høyre for den svære bregleppen mot toppen. Siste bratta hadde jeg tenkt å gå opp med et 60m tau og sikre hele laget opp, men var så gode snøforhold at alle var enige om at det ikke var noe problem å tusle opp her uten det ekstra topptauet. Fra toppen og ned reverserte jeg taulaget, så jeg var øverste balast mot tyngdekraften. Funket meget bra tilbake over labben, hvor jeg hadde 15 m ekstra tau rundt brystet jeg kunne styre laget litt nedover med rundt nabber etc.

User comments

 • -
  avatar

  Kanskje

  Written by kristoffergh88 28.08.2018 08:12

  Bjørnbreen er nok alltid veldig oppsprukken, men det kommer bare veldig tydelig frem i år fordi det er så lite snø. Jeg er dårlig kjent på breen der, men med en snørik vinter går det nok bra å få seg noen skiturer der igjen. Men å stikke på ski der tidlig på vinteren i år er nok ikke så lurt. Er litt som må fylles igjen først �

 • -
  avatar

  Mye sprekker!

  Written by 2000turer 27.08.2018 23:56

  Det må jo være enormt mye sprekker på Bjørnebreen enn tidligere år? Selv turer til vinteren blir vel ikke "walk in the park" lenger? Hva syns du, stor forskjell fra tidligere?

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.