Strafferunde 1 (25.08.2018)

Written by Movegen22 GSM

Characteristic Hillwalk
Duration 9h 05min
Distance 16.5km
Vertical meters 1,600m
Map
Ascents Kvitskardoksle (2,065m) 25.08.2018
Kvitskardtinden (2,193m) 25.08.2018
Midtre Langedalstinden (2,045m) 25.08.2018
Søre Langedalstinden (2,030m) 25.08.2018

Helgas masterplan var strafferunde med utgangspunkt i Langedalen. Måtte sette igjen tre her i fjor, da vi fikk tidsnød i kamp med mørket.

Kjørte hjemmefra ca 0700 for å ta båten fra Bygdin 0905. Greit med god tid ;)

I Sjodalen kunne vi se at Kong Vinter banker på døra. Det kan vi like, men ikke helt i tråd med helgas planer... Skulle vi - i full fart - pønske ut en plan B? Nei, det kan jo ikke være SÅ ille?

Full båt innover Bygdin. De fleste hoppa av ved Torfinnsbu. Vi labba i veg med tunge sekker, og etter ca 2 timer fant vi en kjempefin - om enn noe vindutsatt - teltplass ved Langedalsvatnet. Gjorde klar leiren, og spiste lunsj i teltet, før vi satte kursen mot dagens første topp.

Mye snø i terrenget, men overraskende greit opp mot Søre Langedalstind. Kanskje en fordel at det var snø i den, visst nok, lause renna? Ingen utfordringer bort til Midtre heller. Fulgte nedre kant av breen så langt det lot seg gjøre. Så var der å finne riktig veg ned, og mot skaret til Kvitskardstind da... Knota litt her. Trodde det var lurt å følge bekken, men gikk oss fast. Opp igjen og inn i ei renne som var helt kurant å følge.

Da var det bare å slite seg opp i snøen. Gikk egentlig radig, og plutselig så vi varden på Kvitskardstind. Fulgte noen «nedoverspor», men de hadde også akt på rumpa, så ikke det beste veivalget alle steder... Ingen store utfordringer da. Videre til Oksle, og grei retur i kanten av breen.

Grov ur når vi kom ned på «flata», men greit videre også. Fant ei fin rute ned i Langedalen igjen. For det meste på grasmark.

Kvelden ble avslutta med fantastisk utsikt til fullmånen som kom opp over Bygdin. Det er ikke tull at livet er best ute!!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.