To topper i Porsgrunn (11.01.2012)

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Characteristic Hike
Duration 2h 55min
Distance 7.5km
GPS
Ascents Hanakne (254m) 11.01.2012
Storeberg (293m) 11.01.2012

Er det vinter eller vår?? Joda jeg kan da lese kalender. Det er frustrerende at når det er nedbør, ja da er det plussgrader, og når det er minusgrader, ja da skinner sola. Forsåvidt hyggelig med sol, men det hadde vært ok med litt mer snø...

To pf 100 topper i Porsgrunn kommune i dag. Tur følge: Sniff

Parkerte på stikkvei ved Sjømoa inn fra Langangen. Fulgte traktorvei opp til hytte like under foten til Storeberg, stakk rett opp skråningen herfra. Flott utsikt fra toppen, til alle kanter egentlig. Bare en flytter litt rundt på seg oppe på selve toppen.

Ned samme vei, og over til skråningen opp mot Hanekne / Heståsen. Brukte forsåvidt ikke noe sti opp, tak "letteste" vei opp mot toppen. Liten niste pause, og så hjem for å hente ungene på skolen:)

Det finnes sikkert stier helt opp til begge disse toppene, men ikke sett ila turen, men like fin tur allikevel. God trening!

User comments

  • -
    avatar

    Inni granskauen!

    Written by Roger 11.01.2012 23:06

    Inni granskauen! Du gikk opp og ned til Storeberg fra den kanten der ja. Jeg tok en raskt titt ned på denne siden, men valgte å gå ned på nordsiden - mot vannet. Jeg kom opp fra sørvest. Sikkert lettere å få overblikk nedenfra, men det så nokså bratt ut der og jeg så for meg muligheten til å kjøre meg litt fast nedi der. Det var klart en lengre nedstigning mot vannet og uveisomt nok, så når jeg ser man kan komme opp og ned der du gjorde, så er jo det helt suverent i forhold:)

    • -
      avatar

      Sv: Inni granskauen!

      Written by 19topper 11.01.2012 23:15

      Jepp, det går en kløft rett opp bak den lille hytta nedenfor toppen. Går greit imellom litt litt ur og tverrliggende trær. Men er helt ok:)

  • -
    avatar

    Fint i Porsgrunn

    Written by mortenh 11.01.2012 21:22

    Det er fint i Porsgrunn altså. Sære koller, ofte med bra utsikt. Gjerne litt uveisomme atkomster. På Hanakne går det sti litt nord for toppen, men tror ikke det går noe til topps.

    Du er jo halvveis nå! Hvis dett fortsetter har snart en skiensmann og en larvikenser komplettert Porsgrunnslista. Hvor bliver Porsgrunnsfolket av? :)

    • -
      avatar

      Sv: Fint i Porsgrunn

      Written by 19topper 11.01.2012 23:07

      Å de kommer nok når de får øynene opp for peakbook:-)

      Når en ser på deltagelsen på 10 topper`n i Grenland, så er jo den veldig populær. Kanskje en liten "reklame" pling for peakbook på Facebook sida til deres, hadde fått fart i Porsgrunns folket:-D

      Og joda, de fleste toppene på begge siden av fylkesgrensa er litt uveisomme, så tankene går opp til Valdres terrenget ca hver dag:)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.