Djupedalseggene (04.08.2018)

Written by Fjellsamleren (Endre Myrdal Olsen) GSM

Start point Øvre Veland (238m)
Characteristic Hike
Duration 0h 46min
Distance 2.5km
Vertical meters 209m
GPS
Ascents Djupedalseggene (449m) 04.08.2018 18:15

Etter turen på Håhaugen, kjørte jeg ut til Askeland og videre opp den svingete veien til Øvre Veland. Like før jeg kjørte opp her, la jeg merke til et hvitt hus hvor det stod skrevet "Jesus Lever" over hele veggen i tillegg til et stort kors. Jeg lurte svært på hvilket sted jeg nå befant meg på.

Masten på toppen av Djupedalseggene
Masten på toppen av Djupedalseggene

Ved Øvre Veland kjørte jeg opp så langt veien gikk og parkerte utenfor det øverste huset. Jeg banket på til eieren for å spørre om tillatelse, men her var ingen hjemme. Da kunne det vel ikke være noe problem at jeg stod parkert der.

Jeg gikk over en mark bak huset og klatret over et gjerde like ovenfor. Her kom jeg inn på et stort beiteområde. Lenger oppe fant jeg stien som går opp til toppen. Låste grinden etter meg og nøt tilværelsen på en god sti mens jeg snudde meg noen ganger for å se på utsikten. Det hadde stoppet å regne, og alt jeg hørte var sauene som breket lenger nede. Herlig.

Austfjorden
Austfjorden

Kom omsider opp til toppen ved trigpunktet. Herfra hadde jeg god oversikt over Hindnesfjorden i vest og Austfjorden, samt flere topper i Masfjorden i nord. Store deler av Autlendingen var fremdeles dekket av tåke. Herfra hadde jeg den beste utsikten mot dette massivet.

Austlendingen i tåkehavet
Austlendingen i tåkehavet

På avstand så det ut til at det fantes et høyere toppunkt litt lenger sør på Djupedalseggene. Jeg tvilte litt, men valgte likevel å ta meg en tur bort for å dobbeltsjekke. Fant fort ut at det ikke stemte. Det var lavere. Jeg gikk videre ned fra eggen på vestsiden og skrått nedover mot stien. Inne på det store beiteområdet fant jeg en traktorveg som gikk helt ned til huset hvor jeg stod parkert. Bedre å åpne og lukke noen grinder i stedet for å klatre over gjerder.
En kort og fin tur!

Kart og rute

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.