Buktås og Hoven - hjortelusparty (02.08.2018)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Duration 1h 40min
Distance 5.4km
Vertical meters 242m
GPS
Ascents Buktås (153m) 02.08.2018 14:44
Hoven (201m) 02.08.2018 15:34
Visits of other PBEs Vassbotnvannet rasteplass (50m) 02.08.2018 14:19
Hoven p-plass (50m) 02.08.2018 14:22

Siden veien øst for Vassbotnvannet var skiltet med "Kun for rettighetshavere", og siden jeg hadde elsykkel i bilen, parkerte jeg like gjerne ved den idylliske rasteplassen ved gamle E18.

Panorama fra rasteplassen.
Panorama fra rasteplassen.
Improvisering for uheldig polsk bilist. Legg merke til hvor omhyggelig bilen er sikret om jekken brister...Særlig aller bakerst, med en fotball...
Improvisering for uheldig polsk bilist. Legg merke til hvor omhyggelig bilen er sikret om jekken brister...Særlig aller bakerst, med en fotball...

Satte etter hvert fra meg sykkelen NØ for Buktås, og la i vei opp i skogen. Fant fort en - i tidligere rapporter omtalt - renne, og skjønte dette var rett oppgang:

Kort etter fant jeg en også omtalt furu som jeg måtte krype innunder, og som bekreftet rett veivalg:

Snart etter sto jeg på toppen, som neppe er voldsomt besøkt. Flesteparten av gjestene er nok i familien hjortelusflue, og et par av dem var litt slitsomme nå.
Tok et bilde mot Falken, og den imponerende veggen:

Returnerte greit samme vei. Syklet noe tilbake, og gjorde så sommerens
DÅRLIGSTE veivalg!
Sjekka litt for dårlig om jeg var på rett plass, og visste jeg skulle opp en slags renne mot sørvest. Det var et dyretråkk her, og som gjorde at jeg fortsatte. Det var bratt og styggelig tett med kratt og trær som var falt overende, reine hinderløypa. Da jeg til slutt skjønte at jeg måtte noe ned igjen fra ryggen jeg var havnet oppå, skjønte jeg at dette hadde vært FEIL! Jeg brøyta meg fram til stien, men fikk lite glede av denne, da jeg nå skulle opp sørflanken på Hoven. Her var det heldigvis ikke så mye kratt, men sola slapp til, og med over 25 grader i skyggen og godt påkledd som jeg var, ble det rimelig hett. Verre var det at et utall usedvanlig små hjortelusfluer plutselig ble forelsket i meg. Disse krypa klarer du ikke å kverke ved å skvise dem mot huden, heller ikke ved å klemme dem mellom fingrene - tro meg, jeg prøvde. Men ved å rulle dem mellom pekefingeren og tommelen (hadde hansker på), så mista de vingene, og da knipsa jeg dem bort, vel vitende om at de da umulig kunne komme tilbake igjen på meg...
Begrensa utsikt på toppen gjorde at jeg nå var i overkant godt fornøyd med dagen, varmen og insektene, og hastet ned og tilbake til hytta igjen.
Tips til andre; stistart er litt vond å finne i starten, men se etter et grovt svart drensrør like ved veien, ganske nøyaktig 200 m etter du har forlatt gamle E18.

User comments

  • -
    avatar

    Litt av et party!

    Written by Nils 10.08.2018 10:52

    Ser du har vært på party her... Hyggelige gjester du var sammen med, vil jeg tro? ;-)

    Hjortelus i flåtterreng... Høres ut som dette er topper for senhøst og vinter, gitt! Eller med romdrakt? Man er jo nødt til å polstre seg fra topp til tå i deler av Sør-Norge på denne tiden. Spørs hvor praktisk det er å strene rundt i tett skog med mygghatt og netting rundt hodet?

    • -
      avatar

      Sv: Litt av et party!

      Written by Olepetter 10.08.2018 11:22

      Ja, jeg har nå skrevet rapporten. Du så vel bare overskriften da du kommenterte? (Jeg var midt i skrivinga...) Hadde flere dager i Vestfold, og må jo utnytte det fine været, men ja; helt klart bedre seinhøstes og om vinteren, vil jeg tro. Altfor varmt ble det også, men har nå fått tatt snaut 10 nye topper på lista. OG; er nå foran DEG på lista :)

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Litt av et party!

        Written by Nils 10.08.2018 12:21
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.