Kjerringåsen ved Hallevannet - artig tur, mye på sti (02.08.2018)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Duration 1h 08min
Distance 5.6km
Vertical meters 167m
GPS
Ascents Kjerringåsen (186m) 02.08.2018 11:13
Visits of other PBEs Halle mølle (51m) 02.08.2018 10:43
Kjerringåsen - sti fra sør (70m) 02.08.2018 10:43
Kjerringåsen p-plass (50m) 02.08.2018 10:50
Spennende kløfte-kryssing før høyeste punkt.
Spennende kløfte-kryssing før høyeste punkt.

Jeg møtte stengt bom, og måtte parkere ved Halle mølle. Det var helt greit, da jeg hadde elsykkel bak i bilen, og tråkket meg kjapt inn til Kjerringåsen p-plass. Herfra på sti, blåmerka, som var noe gjengrodd til tider. Knipset vekk noen flått på beina/sokkene her, og kjente litt på frykten for den mulige smitten fra disse krypene, som omtrent har invalidisert meg i mange år. Vel, nå var jeg marinert i antibiotika allerede, og hadde i tillegg utstyrt meg med flåttstift. Selvsagt gikk jeg i lange bukser, selv om det var meget varmt.

Mobilkamera er ikke det beste til å ta bilder av fugler i flukt, men, men. Kan dette ha vært en musvåk, da?
Mobilkamera er ikke det beste til å ta bilder av fugler i flukt, men, men. Kan dette ha vært en musvåk, da?

Ganske bratt sti og lett småklyving et par steder; slikt liker vi! Rett før sørtoppen slutta stien brått, og det lønner seg å følge svaene på "toppryggen" og ned mot kløfta. Satte opp en liten varde på returen der stien slutter, og man går opp på svaene.

Sprekken i kløfta måtte jeg over, og den var såpass bred at jeg kikket så vidt litt omkring etter mulige lettere løsninger. Stavene ga god støtte, og det var i grunn greit å skreve over. Nå var det kort og lett opp til toppen, der venstre (vestre) ryggen var høyest.

Noe utsikt, og det jeg tror var musvåk skrek og kretset rundt i området. Hadde lest turrapporter om musvåk her, så det er nok reir i nærheten. Fuglen lagde i alle fall en karakteristisk lyd som likner veldig på opptak jeg har lyttet til i ettertid.

Kikket litt vest for krysningspunktet for kløfta. Her er et punkt som krever et noe mindre steg, men som først må ryddes for kratt. Dette gadd jeg ikke gjøre, og valgte derfor samme vei tilbake.

Kjekt med sti omtrent til topps, og denne lille toppen likte jeg.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.