Sofaruta og Bladet (28.07.2018)

Written by cskollevold (Christian Skollevold) GSM

Map
Ascents Bladet (1,290m) 28.07.2018
Mohns Topp (1,340m) 28.07.2018

På natta blåste det friskt og vi våknet til overskyet og fortsatt vind, og var litt usikre på om det ble tur på oss den dagen. Siden vi hadde lagt igjen alt utstyret vårt måtte vi jo uansett opp for å hente det, og vi bestemte oss for å ta avgjørelsen ved innsteget. I løpet av anmarsjen løyet vinden, sola tittet fram og avgjørelsen gav seg selv – det ble tur!

Føreren beskriver sofaruta som at «utsikt og gode standplasser er det som gjør ruta flott», noe som er en veldig bra beskrivelse. Klatringen er aldri spesielt vanskelig, men god plass på alle standplasser gjør at man virkelig kan nyte det som må være en av Norges fineste utsikter. Spesielt ut fra sofaen har man en liten travers og klatrer opp et veldig luftig hjørne. Mohns topp er også veldig fin, og tilbaketuren er luftig klyving som fint kan gjøres uten sikring. Fra Mohns topp dro vi ned til Bladet og tok obligatoriske bilder her, selv om den delen her strengt tatt ble litt skuffende etter de to andre turene.

Alt i alt ble det uansett ei fantastisk fin helg og Molladalen kan absolutt anbefales! Et annet tips er at det fleste slår opp teltet sitt på toppen på vestsiden av Storevatnet (slik at man får kveldssol), dersom man orker å gå 15 minutter ekstra til østsiden av vannet har man både kveldssol, er nært vannet og er litt mer borte fra folk.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.