Tverrbottinden V1 (ny) - de andre Tverrbottindene (rep) (28.07.2018)

Written by ersystopo (Erlend Råheim) GSM

Map
Ascents Tverrbottinden V1 (2,113m) 28.07.2018

Gråværsdag til å være sommeren 2018. For min del står det på programmet å lappe på en mangel fra en tur på 90-tallet som har irritert meg lenge: Utelatelse av høyeste punkt på den nordligste Tverrbottinden. Her ser det nordøstre punktet ut til å være omtrent like høyt fra ryggpunktet, mens det i realiteten er 3 meter høyere. I tillegg har det en klyvepassasje.
I tilfelle Åshild ønsker tau, er randonneetau og noen slynger med i sekken. Vi parkerer ganske langt ned i bakkene og tar oss opp til venstre for Leirløyftet. I det vi oppdaterer væske og kalorier ved toppen, dukker ei jente opp som er på aleinetur over Tverrbottinderekka. Vi er dermed tre som passerer klyvepunktene til den egentlige toppen, etter forhåndstesting bestemt, uten tau.
Så, endelig, etter noen og tjue år, har jeg full Tverrbottrekke.

Vestre/Nordre Tverrbottind, 2113
Vestre/Nordre Tverrbottind, 2113
Vi klyver tilbake og tar oss lett over til Store. Været blir gradvis bedre, og avslutning med de to Midtre peker seg ut som et godt valg.
Store Tverrbottinden
Store Tverrbottinden
Sjelden går det mer problemfritt å sanke nye topper enn på Tverrbottryggen. På vei til Midtre Nord ser vi morsomme variasjoner i bergarten, mens en Illåbre svetter faretruende under oss.
Ned fra Midtre, N
Ned fra Midtre, N
Så gjenstår den søndre midtre, som er sjølstendig med et nødskrik. Herfra går det en slags sti ned ryggen mot vest, og etter å ha letta nedstigninga noe ved hjelp av denne, kommer vi tilbake etter 4,5 timer, normalt rasteomfang, og en givende flertopperstur.
Fra Midtre, S mot vest
Fra Midtre, S mot vest

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.