Røyken og Ramnan (16.07.2018)

Written by vegardfj (Vegard Fjeld) GSM

Duration 1h 51min
Distance 6.5km
Vertical meters 519m
GPS
Ascents Ramnan (376m) 16.07.2018 22:18
Røyken (468m) 16.07.2018 23:01
Visits of other PBEs Bjørndalen P-plass (35m) 16.07.2018 21:39

Kveldstur aleine med egentlig mål Durmålshaugen. Var merket parkeringsplass noe sør for Bjørndalen p-plass, men fant ikke stien til Durmålshaugen som var merket av på kartet. Tenkte da at jeg parkerte på Bjørndalen og tok den veien til toppen, via Ramnan. På Ramnan ligger det et nordlysobservatorium tilknyttet Andøya Space Center.

Det går grusvei helt opp til Ramnan, som jeg fulgte helt dit (første del av veien gikk vi når vi skulle til Andhue tidligere på dagen). Derfor relativt enkel topptur, selv om den til tider er bratt.

Skulle så finne stien til Durmålshaugen. Fant relativt fort ut at det var en utfordrende sti da den gikk på eggen med bratt ned på begge sider. Det ble etterhvert såpass luftig at jeg fant ut dette ville bli litt for tidkrevende, så jeg snudde. Jeg så stien gikk et godt stykke ned i fjellsiden etterhvert, da det ikke var mulig å gå på toppene pga høye, bratte fjellspisser. Da ville det blitt ganske mye opp og ned, og da det var seint på kvelden, og ingen å treffe der, valgte jeg å snu.

I steden gikk jeg opp på Røyken, som var det høyeste punktet i dette fjellområdet, men atskillig lettere å gå til. Her var det noe som trolig var en meteorologisk stasjon, samt sauer på beite. Klokka var 23 når jeg nådde denne toppen, med en flott "midnattskveldssol".

Gikk så korteste veien ned til grusveien og parkeringa.

Langs eggen mot Durmålshaugen

Midnattssola fra Røyken

Utsikt mot Bleik og Bleiksøya

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.